Barcelonský autobus víťazstvo pod Tatry nepriviezol

Kapitán a tréner Milan Jambor zo Svitu pred autobusom, ktorý sa stal atrakciou.
Kapitán a tréner Milan Jambor zo Svitu pred autobusom, ktorý sa stal atrakciou. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|28. máj 2012 o 00:00

Už-už sa zdalo, že parádny autobus FC Barcelony odvezie z Barce tri body. Avšak nezlomný bojovník Radoslav Tokoly to v žiadnom prípade nechcel pripustiť.



KOŠICE. I preto, že je s prezidentom domácich Imrichom Baloghom v dlhodobom konflikte.

V akom? “Ááále, je to také doberanie navzájom. Ja si v Barci ťahám šnúru neprehratých zápasov, v ktorých nastupujem a je to môj tromf pri debatách so šéfom, keď do nás hustí,“ rozvíja tému barčiansky stredopoliar, ktorú sme zachytili už na VIP balkóne počas tohto majstrovského zápasu.

“A som rád, že sa to potvrdilo i v tomto dueli. Už sme mali namále, ale rozhodcom pridané štyri minúty nám pomohli a my sme ponúknutú porciu navyše využili. Že som bol autorom vyrovnávacieho zásahu práve ja, to už bola čerešnička navyše. Myslím si, že za výkon v druhom polčase sme si aspoň ten bodík zaslúžili. Všetci chlapci sa do diania vložili s plným nasadením a dali zabudnúť na mdlý výkon z prvej časti,“ strúhal komplimenty svojim spoluhráčom ich  'starešina'.

Azda bola v kabíne počas prestávky hrmavica z úst trénera Jaroslava Rybára? “Nie, nabudili sme sa sami. Ten prvopolčasový prejav bol naozaj nepochopiteľný. No možno sa môžeme vyhovárať na atmosférické poruchy. Veď hrať sa začalo na ostrom slnku, do toho prišla búrka s krupobitím, no nebolo to jednoduché. Preto sme radi, že sa nám po návrate na trávnik podarilo predviesť niečo úplne iné a verím, že na úvodné  'vrávoranie' sme dali zabudnúť,“ dokončil krátke rozprávanie sympatický Spišiak.

Hralo sa slušne

So zmiešanými pocitmi schádzal z ihriska i Marek Badzik: “Netvrdím, že remíza nie je spravodlivá, ale keď vediete tesne pred záverečným hvizdom, v duchu už oslavujete tri body. Škoda, že sme to neudržali,“ banoval útočník spod Tatier, ktorý bol autorom oboch úspešných striel svojho tímu.

“Som rád, že mi to tam padlo. No ešte viac radosti mám z toho, že sa nám podarilo vonku konečne zabodovať. Myslím si, že aj vonku hráme pozerateľný futbal, no body sa nám vyhýbali. Takže bolo načase,“ odfúkol si ubehaný tridsiatnik.

A ako postihol jeho mužstvo fakt, že ešte pred uplynutím hodiny hry museli vystriedať celý povolený kontingent hráčov?

“Popravde, dosť nás to postihlo. Nie, zranenia nevyplývali z prehnanej tvrdosti súpera. Hralo sa naozaj slušne, ale i taký je futbalový osud. Tento moment mal však významný vplyv na taktické manévre nášho kouča a aj ten štvorminútový prídavok vyplynul z vynútených striedaní a stal sa nám osudným,“ smutne uzavrel rozhovor pohotový zakončovateľ Svitu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Barcelonský autobus víťazstvo pod Tatry nepriviezol