Barcelona rozdrvila Valenciu, Suarez dal štyri góly, Messi tri

Útočník Barcelony Luis Suarez strelil štyri góly.
Útočník Barcelony Luis Suarez strelil štyri góly. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. feb 2016 o 22:57

Odveta, ktorá bude už len formalitou, je na programe v stredu 10. februára vo Valencii.

MADRID. Futbalisti FC Barcelona deklasovali v stredajšom prvom semifinálovom súboji španielskeho Kráľovského pohára Valenciu 7:0 a de facto si už pred odvetou zaistili postup do finále.

Katalánci, ktorí sú obhajcami pohárovej trofeje, zlomili odpor súpera už v prvom polčase.

Na rýchle zásahy Luisa Suareza nadviazal po pol hodine hry Lionel Messi a to ešte Neymar pred odchodom do šatní nepremenil jedenástku nariadenú po hrubom faule Mustafiho, ktorý zaň videl červenú kartu.

"Áno, hľadali sme Neymara, pretože nepremenil penaltu a chceli sme, aby dal gól a bol šťastný. Aj také dni sú. Niekedy strelíte gól so zavretými očami a inokedy sa o to snažíte celý zápas a nevychádza to, no Neymar sa veľmi teší z víťazstva tímu," tvrdil podľa sport.es Suarez.

Oslabí hostia po prestávke úplne odišli, duel sa zmenil na exhibíciu, v ktorej excelovali Suarez s Messim. Uruguajský kanonier zaznamenal štyri presné zásahy, Messi sa tešil z hetriku, druhým gólom pokoril hranicu päťsto gólov vo svojej kariére. „Myslím si, že je to jeden z našich najkompletnejších zápasov od prvej minúty vzhľadom na intenzitu a hru s loptou.“

Suarez prežíva najlepšie obdobie v kariére, v tejto sezóne dal vo všetkých súťažiach už 35 gólov (33 zápasov), čím sa nemôže pýšiť žiaden elitný futbalista. Druhý Cristiano Ronaldo z Realu Madrid ich má na konte tridsať.

Suarez spolu s Messim (24) a Neymarom (21) tvoria najproduktívnejší útok na svete, dali dohromady už osemdesiat gólov. Druhé je trio z Realu: Ronaldo, (30), Karim Benzema (22) Gareth Bale (13) zaznamenali spolu 65 gólov.

Odveta Španielskeho pohára, ktorá bude už len formalitou, je na programe v stredu 10. februára vo Valencii.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria FC Sevilla - Celta Vigo, ich prvý vzájomný súboj je na programe vo štvrtok.

Kráľovský pohár - 1. zápas semifinále:

FC Barcelona - Valencia CF 7:0 (3:0)

Góly: 7., 12., 83. a 88. Suarez, 29., 59. a 74. Messi, ČK: 45.+2 Mustafi (Valencia)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona rozdrvila Valenciu, Suarez dal štyri góly, Messi tri