Barca remizovala s milánskym AC 2:2, Bakoš skóroval

Pedro Rodriguez v drese FC Barcelona prekonáva brankára AC Miláno Christiana Abbiatiho.
Pedro Rodriguez v drese FC Barcelona prekonáva brankára AC Miláno Christiana Abbiatiho. (Autor: TASR)
TASR|13. sep 2011 o 22:42

Futbalisti FC Barcelona remizovali s AC Miláno 2:2 v utorňajšom ostro sledovanom súboji 1. kola skupiovej fázy Ligy majstrov.

Už siedmy gól v tejto sezóne Ligy majstrov strelil slovenský útočník Marek Bakoš.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Barcelona remizovali s AC Miláno 2:2 v utorňajšom ostro sledovanom súboji 1. kola skupiovej fázy Ligy majstrov 2011/2012. Triumf obhajcu titulu nad 7-násobným európskym šampiónom v konfrontácii H-skupiny odmietol v nadstavenom čase gól Silvu.

Už siedmy gól v tejto sezóne LM strelil slovenský útočník Marek Bakoš, ten vyniesol českému majstrovi Viktorii Plzeň úvodnú remízu 1:1 s bieloruským BATE Borisov.

Nou Camp už po 25 sekundách hry šokoval Pato, ktorý si jednoducho hodil loptu cez stred domácej obrany a medzi nohy brankára Valdesa otvoril skóre. V 19. minúte z priameho kopu trafil aktívny Messi len tyč, ale v 36. minúte po peknom prieniku prihral pred bránu Pedrovi a ten vyrovnal. V druhom polčase strhol vedenie na stranu Kataláncov Villa, ale v nadstavenom čase vyrovnal na 2:2 Silva.

Debutant v súťaži a český majster Viktoria Plzeň s duom slovenských legionárov Mariánom Čišovským a Marekom Bakošom v základnej zostave vyhrával v rovnakej skupine po 1. polčase v pražskom Edene nad bieloruským BATE Borisov 1:0, keď sa strelecky presadil na zadnej tyčke osamotený Bakoš po prihrávke Jiráčka. Hostia vyrovnali v 68. minúte Renanom Bressanom na konečných 1:1.

"Každému by som doprial hrať Ligu majstrov. Oproti lige to bolo úplne iné. Doma na nás nechodí 20-tisíc divákov, kvalita hry súpera bola oveľa lepšia. Nebola to síce Barcelona, ale hráči Borisova si vedeli podržať loptu, hrali dobre. Cítim sklamanie, chcel som zápas vyhrať. Po prvom polčase som dúfal, že to dotiahneme do víťazného konca. Súper si v druhom vytvoril tlak a napokon vyrovnal,“ povedal po stretnutí Marek Bakoš po siedmom góle v európskych pohároch v rozhovore pre Českú televíziu.

Londýnska Chelsea vyhrala v E-skupine na Stamford Bridge nad bundesligovým Bayerom Leverkusen 2:0. "The Blues" dostal do vedenia v 68. minúte David Luiz, skóre v nadstavenom čase uzavrel Juan Mata. V druhom zápase Genk doma remizoval s Valenciou bez gólov.

V F-skupine remizoval nemecký majster Borussia Dortmund doma s londýnskym Arsenalom 1:1. Na ihrisku súpera dokázal vyhrať Olympique Marseille, ktorý dominoval nad Olympiakosom Pireus 1:0

V základnej zostave Zenitu Petrohrad na ihrisku APOEL-U Nikózia, ktorý vyradil slovenského majstra Slovan Bratislava, nastúpil aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan. "Piter" napokon v zápase G-skupiny prehral 1:2, hoci viedol.

V druhom zápase skupiny sa dokázal presadiť úradujúci víťaz Európskej ligy FC Porto doma s ukrajinským Šachtarom Doneck 2:1. Hoci domáci prehrávali 0:1 po góle Luiza Adriana, ešte v prvom polčase vyrovnal Hulk. Hostia stratili vylúčeného Rakického v 40. minúte a v druhom polčase sa presadil Kleber.

Sumáre utorňajších zápasov 1. kola LM 2011/2012 v skupinách E-H:

E-skupina:

Chelsea - Bayer Leverkusen 2:0 (0:0)

Góly: 68. Luiz, 90. Mata

KRC Genk - Valencia 0:0

F-skupina:

Olympiakos - Olympique Marseille 0:1 (0:0)

Gól: 51. Lucho Gonzales, ČK: 90. Fanni (Olympique)

Borussia Dortmund - Arsenal 1:1 (0:1)

Góly: 88. Perišič - 42. van Persie

0:1

1:1

G-skupina:

FC Porto - Šachtar Doneck 2:1 (1:1)

Góly: 28. Hulk, 51. Kleber - 12. Luiz Adriano, ČK: 40. Rakickij, 80. Čigrynskij (obaja Šachtar)

APOEL - Zenit Petrohrad 2:1 (0:0)

Góly: 73. Manduca, 75. Almeida - 63. Zyrjanov, ČK: 76. Alves (Zenit)

/T. Hubočan (Zenit) hral do 89. min/

H-skupina:

FC Barcelona - AC Miláno 2:2 (1:1)

Góly: 36. Pedro, 50. Villa - 1. Pato, 90.+2 Silva

0:1


1:1


2:1

2:2

Viktoria Plzeň - BATE Borisov 1:1 (1:0)

Góly: 45. BAKOŠ - 68. Bressan

/M. Čišovský a M. Bakoš (obaja Plzeň) odohrali celý zápas, M. Ďuriš nastúpil v 69. min/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Barca remizovala s milánskym AC 2:2, Bakoš skóroval