BAM Poprad doma prevýšil hráčky Banskej Bystrice

Na úvod dve víťazstvá. BAM Poprad vstúpil do sezóny triumfmi nad Banskobystričankami.
Na úvod dve víťazstvá. BAM Poprad vstúpil do sezóny triumfmi nad Banskobystričankami. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|23. okt 2014 o 00:00

Dvomi víťazstvami vstúpil do novej sezóny BAM Poprad.

Dvomi víťazstvami vstúpil do novej sezóny BAM Poprad, ktorý si na domácej palubovke v Aréne Poprad v spoločnej prvoligovej súťaži žien a junioriek zmeral sily s družstvami z Banskej Bystrice.

POPRAD. V sobotu si zverenky srbského trénera Igora Skočovského poradili s BDŽ ŠK UMB Banská Bystrica o 17 bodov, na druhý deň ešte výraznejšie zdolali BK ŠKP 08 Banská Bystrica, ktorý poslali domov s 35-bodovou nádielkou.

Súper ich príliš nepreveril

„V úvode prvého zápasu mali dievčatá trochu trému, neistotu, ktorej sa však rýchlo zbavili. Predsa len hrali doma, pred svojimi divákmi, čo vždy zaväzuje. Kvalita oboch tímov z Banskej Bystrice bola približne na rovnakej úrovni a nenarobili nám až tak veľa problémov, ako sme možno očakávali. Som rád, že sme to zvládli. V sobotu sme predviedli divákom niekoľko pekných akcií, momentov, ktoré vyvolali úsmev na tvári. To je to, čo u týchto mladých hráčok potrebujeme. V nedeľňajšom stretnutí nám celkom dobre fungovala obrana, trochu menej sa nám v úvode duelu darilo v streľbe. Poctivou prácou, striedaním hráčok a bojovnosťou sme sa pomaly dopracovali k tomu, že sme nakoniec vysoko vyhrali. Ďakujem všetkým, ktorí nás prišli podporiť a dúfam, že sa budeme pravidelne stretávať v ešte väčšom počte,“ analyzoval úvodné dve majstrovské vystúpenia svojho družstva tréner BAM Poprad Igor Skočovski.

Pred mladými Popradčankami je ešte veľmi veľa práce, všetko sa totiž iba začína. Výborný vstup do sezóny je pre všetkých určite povzbudením.

„Určite to bude dosť náročné, lebo polovicu kádra žien máme zloženú z kadetiek. Musíme ich naučiť prispôsobiť sa obom súťažiam, v ktorých hrajú. Máme toho ešte veľa pred sebou,“ zdôraznil skúsený popradský kouč.

Najbližšie sa v prvoligovej súťaži žien a junioriek skupiny Východ predstaví BAM Poprad až 8. a 9. novembra, keď pocestuje na zápasy s BK Eilat Prešov a CBK Košice.

„Aj keď majú ženy teraz dlhšiu pauzu, náš program je dosť nahustený. Čakajú nás zápasy v kadetskej súťaži. Okrem toho určite chceme odohrať aj nejaký modelovaný zápas s družstvom žien, lebo herný výpadok bude teraz dosť dlhý. Je potrebné ostať v hernom rytme,“ dodal Igor Skočovski.

Výsledky:

BAM Poprad - BDŽ ŠK UMB B. Bystrica 56:39 (26:19), najviac bodov: Ukaová 13, Sojaková 11, Kubová 17 - Dvorská 14, Turčanova 11,

BAM Poprad - BK ŠKP 08 B. Bystrica 68:33 (31:11), najviac bodov: Tetemondová 15, Grigerová a Kubová po 8 - Valová 8, Maurerová 7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»BAM Poprad doma prevýšil hráčky Banskej Bystrice