Baldovský odmietol sanitku a v závere pomohol trojkami

Šiel aj cez bolesť. Baldovského nezastavil ani tvrdý úder.
Šiel aj cez bolesť. Baldovského nezastavil ani tvrdý úder. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|17. apr 2017 o 16:50

Basketbalisti KB Košice víťazne vstúpili do semifinále play-off Eurovia SBL.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice si Veľkonočnú nedeľu spríjemnili víťazným vstupom do semifinále play-off Eurovia SBL s Komárnom, ktoré na domácej palubovke zdolali 81:72.

Výrazná postava prvého semifinále bol Stanislav Baldovský, ktorý po nepríjemnom zákroku súpera v prvom polčase odmietol prevoz sanitkou do nemocnice a v závere dvoma trojkami pečatil triumf domácich.

V prvých dvoch štvrtinách si domáci basketbalisti vypracovali až 15-bodový náskok, no v druhom dejstve zabrali hostia z Komárna.

Napriek zlepšenému výkonu sa ale nedokázali priblížiť na menší rozdiel ako tri body.

V záverečnej desaťminútovke navyše padli domácim dôležité trojky a o zápase bolo rozhodnuté.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať a ujali sme sa vedenia v sérii. Podarilo sa nám splniť trénerove pokyny, na začiatku sme mali veľmi dobrú obranu. Podarilo sa nám spraviť si pekný náskok do polčasu, ale potom sme trochu poľavili, ale myslím si, že najmä dobrou obranou sme to potom zvládli a vyhrali úvodný zápas," povedal Stanislav Baldovský.

Schytal úder do rebier

V prvom polčase dostal košický basketbalista nepríjemný úder od súpera, ktorý si žiaden z rozhodcov nevšimol. Klubový lekár navyše zvažoval aj prevoz sanitkou do nemocnice na vyšetrenia.

"Išiel som cez clonu súpera a zrejme sa nejako nastavil a ja som schytal úder do oblasti rebier. Chvalabohu sa nič vážne nestalo a som v poriadku. Doktor mi núkal aj sanitku, ale to som odmietol. Kto by potom dal tie dve trojky v závere," pousmial sa Baldovský, ktorý pomohol svojmu tímu práve v čase, kedy sa Komárno nadychovalo.

"Ja som veľmi rád, že to tam padlo a aj moje body prispeli k výhre tímu."

Po náročnej sérii s Handlovou Košičania veria, že proti Komárnu im to pôjde o čosi ľahšie.

"Handlová nás potrápila, bola to pre nás katastrofa. Našťastie je to za nami, ale vieme, že aj séria s Komárnom bude ťažká. Oni zahrali veľmi dobrú sériu s Levicami. Teraz vyhrali Adria Cup a majú dobrý a skúsený tím s kvalitnými legionármi, takže nečakáme nič jednoduché," uviedol Baldovský.

Baťka: K postupu je cesta ďaleká

Výraznou mierou prispel k triumfu svojho tímu aj kapitán Michal Baťka, ktorý bol s 21 bodmi najlepší strelec duelu.

"V sezóne sme s Komárnom neprehrali ani jeden zápas a vieme, ako na nich. Tréneri nás dobre pripravili a vieme, čo od nich môžeme čakať. Musíme to využívať a verím, že na konci série sa budeme tešiť my," povedal Baťka, ktorý bol rád, že sa nezopakoval nervák zo štvrtkového rozhodujúceho duelu s Handlovou.

"Sme radi, že to nebolo také tesné, aby mala rozhodnúť posledná strela. Postrážili sme si to v závere a teraz sa musíme dobre pripraviť na zápas u nich."

Druhý semifinálový duel je na programe v Komárne už v stredu a Košičania by chceli získať prvé víťazstvo na súperovej palubovke v aktuálnom play-off.

"Uvidíme, či sa nám to podarí. Je jedno, či vyhráme o jeden alebo viac bodov, prípadne v predĺžení. Keď sa nám to podarí, budeme veľmi radi, ale predsa len pôjde iba o druhý zápas série a k postupu je cesta ďaleká," skonštatoval košický kapitán.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Baldovský odmietol sanitku a v závere pomohol trojkami