Bačík si tľapol s Moldavou

Maroš Bačík. Po neistote má nové angažmán.
Maroš Bačík. Po neistote má nové angažmán. (Autor: fkbodva)
Sportnet|3. mar 2010 o 00:00

Ďalšou posilou druholigových futbalistov Moldavy sa stal Maroš Bačík. Ofenzívne ladený hráč prišiel na hosťovanie do konca ročníka. Určite aj jeho príchod by mal pomôcť ešte viac skvalitniť útočnú silu ašpiranta na postup.



MOLDAVA. V uplynulých mesiacoch to mal tento borec pestré. Takže napokon si vydýchol, že sa skončilo obdobie neistoty.

Nikde nevydržal príliš dlho

Na začiatku februára sa ukázal v zimnej príprave FK Bodva. Je síce hráčom Michaloviec, ale naposledy účinkoval vo farbách treťoligových Topolian (tam tiež hosťoval). V najvyššej regionálnej súťaži však zvládol len zopár zápasov z rôznych dôvodov. "Už vlani som mal namierené do Talianska vedno s Tóthom. Išlo o pôsobisko v tretej najvyššej súťaži. No nevyšlo to, a tak som sa vrátil na Slovensko. V novembri som bol zase s výberom hráčov na turnaji vo Vietname. Tam si ma všimli Číňania, ktorí prejavili o mňa záujem. V januári som tam mal odísť, ale tiež to stroskotalo a neozvali sa mi. Tak som nečakal už ďalej a pristal som na možnosť zakotviť v moldavskom tíme," rozhovoril sa 25-ročný futbalista. Rodák zo Strážskeho sa už od žiackej kategórie upísal michalovskému klubu. Ako 16-ročný bol už medzi dospelými. No ako senior nikde nevydržal dlhšie ako dva roky. Zo Zemplína zamieril do Ružomberka (dal mu prednosť pred Blšanmi, kde bol tiež na skúške) a v Liptove zvládol jedenásť duelov počas pol druha roka. Zmluvu však nenaplnil kontrakt do konca, a tak sa porúčal. Odtiaľ sa ocitol v Opave, kde pobudol iba jednu sezónu a kvôli finančným problémom klubu sa zase presunul inde. Zamieril domov do michalovského celku. Neskôr mal polročnú pauzu a po nej bol v minulom ročníku najlepším strelcom Humenného s 9 gólmi.

Zvyká si

Či prekoná svoj "rekord" v dĺžke pôsobenia v jednom drese, to zatiaľ nevedno. Všetko sa ukáže postupne. Jeho prioritou je čím skôr dohnať herné manko, ktoré nazbieral v predošlom období. Tento hráč s nosom na góly (to dokázal aj v Michalovciach, kde bol najlepším kanonierom tímu) by rád pomohol Moldavčanom k splneniu cieľa. "Cítim na sebe, že teraz je to náročnejšie než naposledy v Topoľanoch. Takže musím zabrať. Prvé dva-tri týždne som mal toho plné zuby. Už sa do toho postupne dostávam, ale ešte stále to nie je ono." V Moldave je nadostač hrotových hráčov, a tak nie je vylúčené, že M. Bačík zaujme iný flek, než na aký bol zvyknutý. Tréner Jaroslav Galko potvrdil, že potrebuje vystužiť kraje zálohy, a tak testuje adeptov. "Nastúpil som už aj na pravej strane stredovej formácie, a tak si zvykám, lebo predtým som sa stále pohyboval vpredu. Ale nevidím v tom žiadny problém, hlavná vec, aby nám to v odvete klapalo." Práve ambicióznosť súčasného zamestnávateľa bolo to hlavné, čo zlákalo Maroša. "Vedel som, že je tu kvalitný mančaft, predtým som však bol spoluhráčom Tótha i Juhása. Škoda, že odišli," pripomenula ďalšia akvizícia nášho zástupcu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bačík si tľapol s Moldavou