B-Team triumfoval po penaltovom rozstrele

Najlepší. Z triumfu sa radoval B-Team.
Najlepší. Z triumfu sa radoval B-Team. (Autor: archív)
Richard Hudeček|20. jan 2017 o 00:00

V športovej hale Focus+ Kežmarok sa uskutočnil 5. ročník Novoročného turnaja vo futsale.

KEŽMAROK. Prihlásilo sa osem družstiev z Kežmarku, Popradu a širokého okolia. Tie boli rozdelené do dvoch skupín, kde odohrali medzi sebou zápasy o postup do vyraďovacích bojov.

Víťazi skupín postupovali automaticky do semifinále. Družstvá na druhom, resp. treťom mieste si zahrali štvrťfinále. Na turnaj nakoniec neprišlo družstvo Spišskej Starej Vsi, ktorého zápasy boli kontumované.

Zápasy v základných skupinách priniesli vyrovnané súboje, kde sa súperi vzájomne spoznávali. Najvyšší rozdiel skóre bol v zápasoch Veľkej 1984. Tá svoj druhý duel v skupine vysoko prehrala s Focusom 1:6 a hneď ten nasledujúci deklasovala Bystrany 7:2.

Štvrťfinálové súboje rozhodli až druhé polčasy. Tie prvé skončili bezgólovou remízou.

Do semifinále nastúpili oddýchnutí víťazi základných skupín proti postupujúcim zo štvrťfinále. B-Team vyhral gólom P. Fejerčáka z prvého polčasu, na čo Baleťáci nedokázali odpovedať.

V druhom semifinále bol tiež len jeden strelec. Duda z JRD. Ten si to rozdelil rovnako na polčasy. V prvom otvoril skóre, v druhom ho ukončil, čím poslal víťaza skupiny B, Focus+ do bojov o bronz.

V zápase o tretie miesto nenašli strelci recept na dobre chytajúcich brankárov Ružbaského a Zemčáka a tak museli prísť na rad divácky atraktívne pokutové kopy. V nich zvíťazil Focus, keď až piatu penaltu chytil Ružbaský.

Finále lepšie začali hráči JRD, polčas vyhrali 2:0. V druhom sa prejavila väčšia zohratosť B-Teamu, ktorý trpezlivo čakal na svoju chvíľu. Postupne vyrovnal skóre.

Aj tento zápas rozhodli až penalty. Tie mali tentoraz jednoznačný priebeh. Brankár B-Teamu Oravec chytil prvú penaltu a druhá minula bránu. Keďže jeho spoluhráči sa nemýlili a prekonali brankára Ondruša z JRD, mohli sa radovať z celkového víťazstva.

O najlepšom brankárovi a strelcovi rozhodli až semifinálové zápasy, keďže po odohratí základných skupín nebolo o nich rozhodnuté.

Výsledky základných skupín: B-TEAM – JRD 1:1 (1:1), góly: P. Fejerčák – Džadoň, DAREBÁCI – SP. ST. VES 3:0 kont., BALEŤÁCI – VEĽKÁ 1984 1:0 (0:0), gól: Rufus, TJ SPARTAK BYSTRANY – FOCUS+ KEŽMAROK 0:2 (0:0), góly: Podolský, Galowicz, B-TEAM – DAREBÁCI 2:0 (1:0), góly: P. Fejerčák, F. Fejerčák, JRD – SP. ST. VES 3:0 kont., BALEŤÁCI – TJ SPARTAK BYSTRANY 0:0, VEĽKÁ 1984 – FOCUS+ KEŽMAROK 1:6 (1:3), góly: Neupauer – Kredatus, Galowicz po 2, Kopkáš, Olekšák, B-TEAM – SP. ST. VES 3:0 kont., JRD – DAREBÁCI 3:3 (0:1), góly: Duda 3 – Gajan 2, Barnáš, BALEŤÁCI – FOCUS+ KEŽMAROK 0:1 (0:0), gól: Podolský, VEĽKÁ 1984 – TJ SPARTAK BYSTRANY 7:2 (4:0), góly: Ľ. Gallovič 3, Smižanský, Bednár, Šifra, Krišanda – Š. Žiga, T. Žiga.

Štvrťfinále: BALEŤÁCI – DAREBÁCI 1:0 (0:0), gól: Starinský, JRD – VEĽKÁ 1984 2:1 (0:0), góly: Lajčák 2 – Ľ. Gallovič, semifinále: B-TEAM – BALEŤÁCI 1:0 (1:0), gól: P. Fejerčák, FOCUS+ KEŽMAROK – JRD 0:2 (0:1), góly: Duda 2, o 3. miesto: BALEŤÁCI – FOCUS+ KEŽMAROK 0:0, 4:5 na pok. kopy, finále: B-TEAM – JRD 3:3 (0:2), 2:0 na pok. kopy, góly: Svitek 2, Bodnár – Šugarek 2, Lajčák.

Konečné poradie: 1. B-TEAM, 2. JRD, 3. FOCUS+ KEŽMAROK.

NAJLEPŠÍ STRELEC: Duda Branislav (JRD)

NAJLEPŠÍ BRANKÁR: Oravec Boris (B-Team).

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»B-Team triumfoval po penaltovom rozstrele