Azarenková vyhrala turnaj v Miami

(Autor: ČTK/AP)
TASR|2. apr 2011 o 21:28

Bieloruská tenistka Victoria Azarenková sa stala druhýkrát v kariére víťazkou prestížneho turnaja WTA v americkom Miami.

MIAMI. Bieloruská tenistka Victoria Azarenková sa stala druhýkrát'v kariére víťazkou prestížneho turnaja WTA v americkom Miami (dotácia 4,5 milióna dolárov). Vo finále ako nasadená osmička zdolala po výbornom výborne Rusku Mariu Šarapovovú za 1:46 h v dvoch setoch 6:1 a 6:4. Azarenková na Floride nadviazala na triumf z roku 2009, keď si v dueli o titul poradila s Američankou Serenou Williamsovou

Na tohtoročnom turnaji Bielorusku "nakoplo" víťazstvo nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou v zápase 3. kola, v ktorom prehrávala už 3:6 a 1:3. "Vika" sa postupne rozohrala k skvelým výkonom. Vo štvrťfinále vyradila víťazku Australian Open Belgičanku Kim Clijstersovú, v semifinále urobila krátky proces s Ruskou Verou Zvonariovovou. Azarenková si v sobotu pripísala na konto šiesty singlový titul na okruhu WTA. za ktorý zinkasuje prémiu 700.000 dolárov, do rebríčka jej pribudne 1000 bodov. Šarapovová sa napriek prehre v pondelok vráti do elitnej svetovej desiatky.

ženy - dvojhra - finále:

Victoria Azarenková (8-Biel.) - Maria Šarapovová (16-Rus.) 6:1, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Azarenková vyhrala turnaj v Miami