V utorok sa na Australian Open predstavia štyria Slováci

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/Sin-chua)
SITA|14. jan 2019 o 16:25

Bojovať budú tri Slovenky a jediný mužský zástupca.

MELBOURNE. V druhý hrací deň úvodného grandslamového podujatia sezóny Australian Open sa v 1. kole dvojhry predstaví kvarteto slovenských tenistov.

Finalistka Australian Open 2014 Cibulková nastúpi na kurte č. 7 približne o 5.30 h SEČ proti 29-ročnej Číňanke Šuaj Čang (40.). V doterajších piatich vzájomných dueloch uspela Slovenka.

Zverenka Mateja Liptáka Cibulková skončila na Australian Open vlani už v 1. kole, keď podľahla Estónke Kaie Kanepiovej hladko 2:6, 2:6.

Pred úvodným grandslamovým vrcholom novej sezóny sa predstavila na turnaji WTA v austrálskom Sydney, v 1. kole nestačila na domácu Samanthu Stosurovú (6:3, 3:6, 4:6).

Kužmová v pozícii favoritky

Na 20-ročnú Kužmovú čaká v 1. kole na kurte č. 20 približne o 6.30 h SEČ premiérový vzájomný zápas proti Kateryne Kozlovovej (97.). Momentálne 46. hráčka rebríčka WTA Kužmová sa v hlavnej súťaži v Melbourne predstaví druhýkrát.

Pri vlaňajšej premiére skončila na úvodnej prekážke, keď v 1. kole nestačila na Belgičanku Elise Mertensovú (2:6, 1:6).

Rodáčka z Košíc Kužmová sa naladila dobrými výsledkami na turnaji v Aucklande. Na Novom Zélande sa prebojovala až do semifinále, v ktorom podľahla Nemke Julii Görgesovej (1:6, 6:7 /6/). V druhom kole môže Kužmová naraziť na turnajovú šestku Ukrajinku Elinu Svitolinovú.

Ťažká súperka pre Schmiedlovú

Dvadsaťštyriročná Schmiedlová (59. v rebríčku WTA) sa na kurte č. 7 v úvodnom súboji dňa už o 1.00 h SEČ stretne s Belgičankou Elise Mertensovou (12.) prvýkrát v kariére.

Rodáčka z Košíc Schmiedlová si na svoje konto pripíše v Melbourne piatu účasť v hlavnej súťaži.

Jej miestnym maximom je účasť v 2. kole v rokoch 2014 a 2015. Vlani stroskotala už v 1. kole, keď ju vyradila Ruska Daria Kasatkinovová po výsledku 0:6, 3:6.

Zverenka Milana Martinca sa pred úvodným turnajom veľkej štvorky ukázala v dobrej forme. Na minulotýždňovom turnaji v Hobarte sa dostala až do finále, kde bola nad jej sily Američanka Sofia Keninová.

Kližan vyzve Tsongu po zranení

Dvadsaťdeväťročný Kližan (40. v rebríčku ATP) vyzve v 1 .kole na kurte č. 7 približne o 5.30 h Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu.

Ten je po vynútenej zdravotnej prestávke momentálne až na 177. priečke. V 1. kole tohtoročného Australian Open ich čaká druhý vzájomný duel.

Premiérovo na seba narazili pred siedmimi rokmi na US Open, v 2. kole uspel slovenský tenista po výsledku 6:4, 1:6, 6:1, 6:3.

Súčasný zverenec Dominika Hrbatého Kližan sa na Australian Open dostal najďalej v roku 2014, keď sa jeho púť skončila v 3. kole.

V prípade postupu do 2. kola ho pravdepodobne čaká duel so svetovou a nasadenou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom.

Tento rok sa pred Melbourne rozhodol Kližan štartovať na turnaji v Sydney, kde v 2. kole nestačil na Taliana Andreasa Seppiho (6:7 /2/, 2:6).

Australian Open 2019 - utorkový program Slovákov:

Dvojhra mužov - 1. kolo:

Martin Kližan (SR) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) / bilancia: 1:0 - štvrtý zápas na kurte č. 7 - začiatok približne o 5.30 h

Dvojhra žien - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-26) - Šuaj Čang (Čína) / bilancia: 5:0 - štvrtý zápas na kurte č. 8 - začiatok približne o 6.30 h

Viktória Kužmová (SR) - Kateryna Kozlovová (Ukr.) / bilancia: 0:0 - štvrtý zápas na kurte č. 20 - začiatok približne o 6.30 h

Karolína Schmiedlová (SR) - Elise Mertensová (Belg.-12) / bilancia: 0:0 - prvý zápas na kurte č. 7 - začiatok o 1.00 h

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»V utorok sa na Australian Open predstavia štyria Slováci