Australian Open - V osemfinále zatiaľ 4 Rusky

SITA|20. jan 2006 o 07:21

MELBOURNE 20. januára (SITA) - Hneď štyri ruské tenistky sa v piatok prebojovali do osemfinále dvojhry na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (dotácia 19,3 mil. AUD). Turnajová ...

MELBOURNE 20. januára (SITA) - Hneď štyri ruské tenistky sa v piatok prebojovali do osemfinále dvojhry na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (dotácia 19,3 mil. AUD). Turnajová štvorka Šarapovová stratila v súboji 3. kola s Chorvátkou Jelenou Kostaničovou len jediný gem /6:0, 6:1/ a potvrdila stúpajúcu formu. „Výsledok tohto stretnutia neodráža celkom jeho priebeh. Zďaleka to nebolo také jednoduché, ako by sa mohlo zdať,“ uviedla 18-ročná Ruska. Súperkou Šarapovovej v osemfinále bude víťazka posledného piatkového súboja 3. kola: Serena Williamsová (13-USA) - Daniela Hantuchová (17-SR), ktorý je v Aréne Roda Lavera naplánovaný od 9.30 h SEČ.

Šiesta nasadená Naďa Petrovová nemala rovnako problémy s Taliankou Mariou Elenou Camerinovou a zdolala ju 6:2, 6:1. Víťazka US Open spred dvoch rokov Svetlana Kuznecovová zasa nezaváhala proti Talianke Mare Santangelovej a vyprevadila ju s výsledkom 6:3, 6:1. V súboji dvoch nenasadených hráčok zvíťazila Jelena Vesninová nad kvalifikantkou z Ukrajiny, 18-ročnou Oľgou Savčukovou 5:7. 6:2, 6:4. Z Rusiek v piatok neuspela iba Maria Kirilenková. S nasadenou jednotkou a lanskou finalistkou Lindsay Davenportovou zohrala vyrovnanú partiu v prvých dvoch setoch, ale v treťom dejstve nezachytila rýchly úvod svetovej jednotky a podľahla jej 4:6, 6:4, 2:6. Nezaváhala ani ďalšia z favoritiek Belgičanka Justine Heninová-Hardennová. Šampiónka z Melbourne z roku 2004 zdolala Francúzku Virginie Razzanovú po vyrovnanom úvode, ale jednoznačnom závere 6:4, 6:1. V osemfinále bude mať zastúpenie aj Španielsko. Jedna z najlepších deblistiek sveta Virginia Ruanová-Pascualová si poradila s Američankou Laurou Granvillovou 6:3, 6:3.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open - V osemfinále zatiaľ 4 Rusky