Austrália v Čile možno aj s Tomicom, Kleinom či Smeetsom

SITA|17. sep 2008 o 16:09

ANTOFAGASTA 17. septembra (SITA, AFP) - Kapitán austrálskej daviscupovej reprezentácie tenistov John Fitzgerald nevylúčil, že na blížiaci sa zápas v Čile o účasť vo svetovej skupine ročníka 2009 spomenutej ...

ANTOFAGASTA 17. septembra (SITA, AFP) - Kapitán austrálskej daviscupovej reprezentácie tenistov John Fitzgerald nevylúčil, že na blížiaci sa zápas v Čile o účasť vo svetovej skupine ročníka 2009 spomenutej súťaže v Antofagaste (21. - 23. septembra) napokon dodatočne nominuje niekoho z tria Bernard Tomic, Brydan Klein, Robert Smeets, ktoré je k dispozícii v dejisku.

"Protinožci" predbežne k 9. septembru vyrukovali s kvartetom Chris Guccione, Peter Luczak, Carsten Ball a Samuel Groth, ale ich šéf sugestívne upozornil čilské médiá na to, že môže pred žrebom urobiť dve zmeny. "Rozhodnutie nepadlo. Ešte sa chcem pozrieť na zopár vecí a oznámim náš káder vo štvrtok ráno," povedal J. Fitzgerald.

Hrá sa na antuke v provizóriu neďaleko pláže a s tribúnami až pre 10 000 tradične temperamentných miestnych fanúšikov. Pätnásťročný rodák z nemeckého Stuttgartu Tomic je úradujúcim šampiónom vo dvojhre chlapcov na Australian Open a ako svoj obľúbený povrch uvádza trávu. Osemnásťročný Klein triumfoval na mládežníckej grandslamovej úrovni v Melbourne vlani. Dvadsaťdvaročný rodák z holandského Sliedrechtu Smeets (146.) figuruje v renkingu nad Ballom (189.) i Grothom (239.), ale získal občianstvo až práve v súvislosti s možným nominovaním na duel, na ktorý Austrálčanom nie je k dispozícii Lleyton Hewitt zotavujúci sa po operácii boku.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Austrália v Čile možno aj s Tomicom, Kleinom či Smeetsom