Austrálčania na OH v Pekingu vo "vesmírnych" materiáloch

SITA|12. feb 2008 o 12:38

SYDNEY 12. februára (SITA, AFP) - Majstri sveta Grant Hackett a Leisel Jonesová v utorok pózovali na prezentácii v nových modeloch plaviek, s ktorými sa austrálski plavci predstavia na augustových olympijských ...

SYDNEY 12. februára (SITA, AFP) - Majstri sveta Grant Hackett a Leisel Jonesová v utorok pózovali na prezentácii v nových modeloch plaviek, s ktorými sa austrálski plavci predstavia na augustových olympijských hrách v Pekingu. Typ Speedo LZR Racer je vyrobený bez použitia ihly a dodávateľ uvádza, že má o päť percent nižší odpor vody ako jeho rok starý predchodca. "V oblasti plaveckého oblečenia je to najväčší pokrok vo vývoji," uviedol Hackett.

Vývojové oddelenie spoločnosti spolupracovalo pri tvorbe LZR Racer s americkým úradom pre výskum vesmíru NASA, Austrálskym inštitútom športu a novozélandskou univerzitou v Otagu.

"Výrobca využil skúsenosti a rady športovcov vo väčšej miere ako predtým a výsledkom je riadny posun vpred. Nehovoriac o tom, že plavky sú pohodlnejšie a dostatočne pružné, aby sa v nich dalo pretekať," pochválil tvorcov nového modelu Hackett, ktorý bude v Pekingu obhajovať zlaté medaily na 1500 m voľným spôsobom zo Sydney aj Atén.

Plavky ešte podliehajú schváleniu Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA).


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Austrálčania na OH v Pekingu vo "vesmírnych" materiáloch