Sústredí sa na zlato, rekord by bol bonus. Duplantis priznal, ako sa pripravuje na OH

Armand Duplantis.
Armand Duplantis. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|11. apr 2024 o 17:12

Duplantis vlani prekonal svoj vlastný svetový rekord skokom 6,23 metra.

BRATISLAVA. Svetový rekordér v skoku o žrdi Armand Duplantis sa sústredí na olympijské zlato na tohtoročných hrách v Paríži a nový svetový rekord by bol bonusom.

Povedal v stredu, počas prípravy na míting Diamantovej ligy, ktorý sa tento mesiac uskutoční v Číne.

Duplantis vlani prekonal svoj vlastný svetový rekord skokom 6,23 metra.

"Je veľa vecí, ktoré sa musia zhrnúť a byť perfektné, aby som prekonal svetový rekord, a veľa vecí, ktoré sú aj mimo mojej kontroly, čo sa týka podmienok - potrebujete bezvetrie a teplé počasie," povedal Duplantis v stredajšom rozhovore pre agentúru Reuters.

"Najdôležitejšou vecou, s ktorou idem na olympiádu, je vždy vyhrať a zabezpečiť si zlatú medailu, a ak sa mi to podarí, potom sa budem pozerať ďalej, ale teraz sa skôr sústredíte na to, aby ste si najprv splnili svoju úlohu, než si odhryznete viac, ako dokážete prehrýzť," dodal.

Dvadsaťštyriročný Švéd povedal, že sa psychicky pripravuje tak, že sa drží svojej rutiny.

"Len sa snažím dôverovať procesu, tréningu a veriť, že všetko je tam, kde má byť, a dúfam, že to bude v tom čase, keď príde olympijský čas," povedal a dodal: "Samozrejme, bude to trochu náročnejšie na spánok, pretože budete trochu viac nervózni."

Športovci budú mať počas tohtoročných hier väčšiu voľnosť pri zverejňovaní svojich víťazstiev a poďakovaní sponzorom na sociálnych sieťach.

Medzinárodný olympijský výbor plánuje v rámci pilotného projektu so Svetovou federáciou športového priemyslu uvoľniť pravidlá upravujúce online marketing, čo podľa oboch organizácií prospeje osobným značkám športovcov.

"Samozrejme, sociálne médiá sú v súčasnosti pre každého športovca obrovské, je to miesto, kde môžete mať najväčší dosah na ľudí," povedal Duplantis, ktorý má na svojom instagramovom účte 547 000 sledovateľov.

"Pre mňa ako skokana o žrdi si myslím, že je to skvelá vec pre trochu viac výklenkový šport, snažiť sa osloviť čo najviac ľudí, aby to ľudia videli a dúfam, že to vyskúša viac ľudí."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Sústredí sa na zlato, rekord by bol bonus. Duplantis priznal, ako sa pripravuje na OH