Francúzsky atlét zdieľal nenávistné prejavy voči Izraelu, federácia ho suspendovala

Muhammad Abdallah Kounta.
Muhammad Abdallah Kounta. (Autor: REUTERS)
REUTERS|14. aug 2024 o 16:01

Francúzsky bežec na 400 metrov sa zúčastnil aj na domácich olympijských hrách v Paríži.

BRATISLAVA. Francúzsky bežec na 400 metrov Muhammad Abdallah Kounta, ktorý sa zúčastnil na olympijských hrách v Paríži, bol suspendovaný Francúzskou atletickou federáciou.

Na jeho konte na sociálnej sieti X sa objavili nenávistné prejavy, ktoré atlét zverejnil, uviedol v stredu minister športu.

„Prezident federácie potvrdil, že atléta suspendoval a postúpil vec prokurátorovi aj disciplinárnej komisii federácie,“ uviedla Amelie Oudeaová-Casteraová na X.

Účet na X Sword of Solomon v utorok upozornil na niektoré tweety, ktoré Kounta zverejnil v rokoch 2021 až 2024 a v ktorých sa okrem iného vyznáva z nenávisti voči Izraelu.

Po týchto odhaleniach športovec na svojich účtoch na sociálnych sieťach zverejnil fotografiu, na ktorej je zabalený do francúzskej vlajky, a uviedol, že sa ospravedlňuje, ak ľudí urazil.

„Som proti genocíde a všetkým formám rasizmu či nespravodlivosti a nemyslím si, že musím dokazovať, ako veľmi milujem svoju krajinu. Ľudia, ktorí boli na Stade de France (kde sa konali atletické preteky), môžu túto skutočnosť potvrdiť,“ povedal Kounta.

Olympijské hry v Paríži sa všeobecne považujú za oslnivý letný úspech, ktorý potvrdil francúzsku národnú hrdosť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Francúzsky atlét zdieľal nenávistné prejavy voči Izraelu, federácia ho suspendovala