Asistoval pri víťaznom góle, Chára sa stal hviezdou zápasu

Zdeno Chára (uprostred) zaznamenal pri víťazstve Bostonu dve asistencie.
Zdeno Chára (uprostred) zaznamenal pri víťazstve Bostonu dve asistencie. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. jan 2016 o 07:16

V akcii sa predstavili aj Tomáš Jurčo s Tomášom Tatarom, ktorí nebodovali, no radovali sa z výhry.

NEW YORK. Slovenský obranca Zdeno Chára sa dvoma asistenciami podieľal na pondelkovom víťazstve hokejistov Bostonu vo Philadelphii 3:2, za čo si vyslúžil honor tretej hviezdy stretnutia.

Kapitán Bruins najprv v závere prvej tretiny naservíroval cez takmer celú šírku klziska na pravé krídlo puk Bradovi Marchandovi, ktorý z prvej chladnokrvne skóroval.

V závere duelu Chárovo nahodenie od modrej šikovne tečoval Brett Connolly a rozhodol o dvoch bodoch pre svoj tím ešte v riadnom hracom čase. Aj videozáznam potvrdil, že hokejku nemal privysoko.

Chára asistoval pri góle Connollyho.

Bruins vyhrali piaty z uplynulých šiestich duelov a v utorok ešte pred Zápasom hviezd hostia Anaheim.

"Potrebujeme úspešný finiš. Čaká na nás ešte jeden zápas a chceme sa pred prestávkou udržať na víťaznej vlne," povedal tréner Claude Julien.

Mrázek zatienil Haláka

Jaroslav Halák kryl 22 striel, inkasoval tri góly a newyorskí Islanders prehrali na vlastnom ľade s Detroitom 2:4.

Znova sa blysol Čech v bránke Red Wings Petr Mrázek (27 zákrokov), ktorý v každom z uplynulých ôsmich stretnutí dostal najviac dva góly.

Mužstvo najmä vďaka nemu vyhralo na súperových ihriskách sedem z ôsmich zápasov pred prestávkou vyhradenou Zápasu hviezd.

"Tuším Tomáš Tatar raz o Petrovi povedal, že chytá rovnako, či ide zápas o play-off, alebo si len ide zahrať hokej niekedy v lete. Vyzerá to tak, že má vždy úplne rovnaký prístup. Či hráme vonku alebo doma, nič ho nerozhodí. V tomto ročníku preukazuje stabilitu výkonov a posledný mesiac bol skutočne dobrý. K víťazstvám v tejto lige potrebujete elitu v bránke," povedal tréner Jeff Blashill.

Spomenutý Tatar ani ďalší slovenský útočník Detroitu Tomáš Jurčo nebodovali.

Atkinson potešil mladú fanynku

Arizona zvíťazila na ľade Minnesoty 2:1 po predĺžení a nájazdoch a poskočila na ôsmu priečku Západnej konferencie. Nerozhodný stav zlomil v 51. minúte Charlie Coyle a poslal domácich do vedenia.

Wild mali zápas perfektne rozbehnutý, ale napokon prišli v závere o vedenie a navyše vo vlastnej presilovke. Brankár Devan Dubnyk stratil za bránkou puk s Tobiasom Riederom a Antoine Vermette 74 sekúnd pred treťou sirénou v oslabení vyrovnal.

V nájazdoch sa presadil len Anthony Duclair a rozhodol o triumfe Coyotes.

Columbus zdolal Montreal 5:2, keď sa tretím hetrikom v kariére blysol Cam Atkinson. Všetky góly mu pripravili Brandon Dubinsky a Boone Jenner. Dvadsaťšesťročný krídelník zavŕšil hetrik 25 sekúnd pred koncom po krásnej kombinácii celého útoku.

"Som rád, že nás tréner ešte na konci poslal na ľad a vyšiel nám brejk. Z hetriku mám radosť," povedal Atkinson, ktorý predtým strelil tri góly 5. apríla 2012 proti Coloradu a 27. marca 2015 proti Chicagu.

Hráčov Blue Jackets viedol v zápase asistent Craig Hartsburg, pretože hlavný tréner John Tortorella sa zotavuje so zlomených rebier.

Podobne ako útočník Ottawy Bobby Ryan aj on potešil mladú fanynku, ktorá prišla na zápas s transparentom: "Ocko ak dá číslo 13 gól, tak dostanem na narodeniny psíka."

Pri otázke či dostane dievčatko troch psíkov sa pousmial. "To záleží od rodičov. Ale dúfam, že psíka pomenuje po mne."

Benn sa vyrovnal Ovečkinovi

Päťbodový Derick Brassard sa hlavnou mierou zaslúžil o triumf New Yorku Rangers 6:3 nad Buffalom. Brassard strelil dva góly, pridal tri asistencie a vyrovnal svojej maximum v kariére.

Päť kanadských bodov zaznamenal aj v minuloročnom play off proti Tampe Bay (3+2). V základnej časti mal doteraz maximum štyri body, čo sa mu podarilo 3. apríla 2013 vo svojom prvom zápase po výmene z Columbusu Blue Jackets.

Dallas zdolal Calgary tesne 2:1, keď 24 zákrokov zaznamenal fínsky brankár Antti Niemi. Skóre otvoril kapitán Stars Jamie Benn a s 28 gólmi sa vyrovnal druhému Alexandrovi Ovečkinovi z Washingtonu.

Najlepším strelcom NHL je útočník Chicaga Patrik Kane s 30 gólmi

NHL - pondelok:

Columbus - Montreal 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 15. Atkinson (Dubinsky, Jenner), 23. Atkinson (Dubinsky, Jenner), 50. Saad (Falk, Hartnell), 59. Saad (Wennberg), 60. Atkinson (Dubinsky, Jenner) - 11. Gallagher (Subban, Petry), 29. Subban (A. Markov, Gallagher)

New York Islanders - Detroit 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Góly: 17. Nelson (Tavares), 56. Grabovskij (M. Martin, Strait) - 11. B. Richards (Daciuk), 34. Abdelkader (Zetterberg, Larkin), 35. DeKeyser, 60. Glendening (Helm, Quincey)

Jaroslav Halák odchytal 59:37 min a kryl 22 striel

Tomáš Tatar 15:08 min, 1 strela, -1 bod

Tomáš Jurčo 9:06 min, 2 strely

Philadelphia - Boston 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Góly: 24. Simmonds (B. Schenn, Gostisbehere), 53. Simmonds (Voráček, Del Zotto) - 6. P. Bergeron (Spooner, Krejčí), 18. Marchand (CHÁRA, C. Miller), 59. B. Connolly (CHÁRA, K. Miller)

Zdeno Chára (Boston) 25:10 min, 0+2


New York Rangers - Buffalo 6:3 (1:1, 1:0, 4:2)

Góly: 6. McIlrath (Yandle, Brassard), 35. Staalberg (Hayes, Lindberg), 42. Brassard (Fast, Klein), 47. J.T. Miller (Fast, Brassard), 50. Zuccarello (Stepan, Brassard), 60. Brassard - 17. B. Gionta (M. Foligno, Bogosian), 45. Girgensons (Eichel, Moulson), 46. Girgensons (Eichel)

Dallas - Calgary 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 23. Jamie Benn (Ničuškin, Goligoski), 25. Spezza (Klingberg, Sharp) - 42. Colborne (Hudler, Engelland)

Minnesota - Arizona 1:2 SN (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 51. Coyle (Niederreiter, M. Koivu) - 59. Vermette (Rieder), rozhodujúci sam. nájazd Duclair

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Asistoval pri víťaznom góle, Chára sa stal hviezdou zápasu