Asi posledná šanca BSS zdolať Nitru

Verí, že zaberú. Tréner Karnay by si prial aspoň jednu výhru nad Nitrou.
Verí, že zaberú. Tréner Karnay by si prial aspoň jednu výhru nad Nitrou. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|23. apr 2009 o 00:00

Basketbalistky BSS Košice v tejto sezóne nad Nitrou ešte nevyhrali. Dnes budú mať zrejme poslednú šancu, keď tohto súpera privítajú doma. Jedine víťazstvom môžu ešte zdramatizovať sériu o bronz.



KOŠICE. O bronzové medaily sa bojuje na tri víťazné zápasy. Prvý Košičanky prehrali pod Zoborom 66:85.

Trikrát sa samy zabrzdili

Výsledok úvodného duelu série zhruba odzrkadľuje pomer síl oboch tímov, jasnými favoritkami na cenné kopy sú Nitranky. "Nepovedal by som, že výsledok celkom verne ukazuje pomer síl. V závere zápasu, keď už bolo rozhodnuté, totiž nebolo o čo hrať. V play-off je totiž úplne jedno, či sa prehrá o bod, alebo o devätnásť. Je však pravdou, že dianie na ihrisku reálny obraz rozdielu kvality asi vystihovalo," vyjadril sa tréner BSS Vladimír Karnay. Jeho zverenky sa v prvom polčase ešte držali, ale v tretej štvrtine domáce natiahli náskok. "Do zápasu sme nastúpili s dobrým nasadením a patričnou koncentráciou i taktikou. Darilo sa nám držať Nitru stále na dostrel. Žiaľ, mládežnícke chyby sa opäť raz prejavili. Už v prvom polčase sme dvakrát nevynútenými chybami dostali Nitru na koňa. Sú to také banálne veci, ktoré je niekedy dosť ťažké pochopiť a družstvo veľmi výrazne demotivujú. V tretej štvrtine sa náš tretí bodový únik pred súperom opäť zastavil pri takejto nezmyselnosti a Nitra nám už šancu na štvrtý reparát neposkytla. Potom nám už bodovo ušla," vykreslil kormidelník.

Urobia maximum

Dnešné druhé stretnutie sa v hale na Bernolákovej ulici začína o 17. hodine. Keďže tretí duel bude v nedeľu opäť v Nitre, kde sa vyhráva ťažko, dnes budú mať Košičanky zrejme poslednú príležitosť zdolať tohto súpera. V tejto sezóne sa im to totiž nepodarilo ani raz, hoci na svojom ihrisku neboli ich pokusy beznádejné. V základnej časti aj v nadstavbe prehrali doma zhodne o osem bodov. "Dúfam, že sa to podarí prelomiť. Veľmi by som si prial, aby dievčatá doma zabrali a pokúsili sa o prvú výhru s týmto súperom. Treba si uvedomiť, že Nitra oproti minulej sezóne výrazne skvalitnila káder, takže to bude veľmi ťažké. Všetci však pre to urobíme maximum, aby aspoň jedno víťazstvo v sezóne sme zaknihovali." Dôležité bude, aby sa tieto slová preniesli aj do myslenia hráčok, aby sa nestalo, že si povedia, že na Nitru aj tak nemajú, ale práve naopak. "Dúfam, že toho sa naozaj vyvarujú. To sme tu totiž už niekoľkokrát mali a ja osobne takéto návyky nemám rád," vraví Karnay.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Asi posledná šanca BSS zdolať Nitru