Ashley Cole nazval FA bandou idiotov

SITA|5. okt 2012 o 16:56

Anglický futbalový obranca Ashley Cole sa rezolútne ohradil voči tvrdeniam národnej asociácie FA, ktorá ho kritizovala za účasť na obhajobe Johna Terryho v záležitosti rasovo podfarbeného slovného útoku.

LONDÝN.

FA potrestala Terryho zákazom štartu v štyroch súťažných stretnutiach a finančnou pokutou 220 000 libier za verbálny výpad voči Antonovi Ferdinandovi z Queens Park Rangers z októbra minulého roka napriek tomu, že ho civilný súd v júli zbavil obvinení.

FA zdôvodnila Terryho vinu aj "nezrovnalosťami v Colovom dokazovaní". Ashley Cole na to reagoval na svojom twitterovom účte. "Výborne, takže ja som klamal?" Pričom FA nazval bandou idiotov.

Za tento výrok Colovi, ktorý môže v októbri zaznamenať svoj 100. štart v anglickej reprezentácii, hrozí trest. Na margo komentára svojho zverenca na sociálnej sieti tréner Chelsea Roberto Di Matteo skonštatoval: "Pozrieme sa na Twitter a potom zareagujeme."

Cole neskôr svoj príspevok na Tweeteri vymazal, ale až po tom, ako bol zdieľaný 19 000-krát. Vzápätí anglický reprezentant pridal aj ospravedlnenie za svoj výbuch: "Práve som skončil tréning a uvidel v televízii vyhlásenia komisie FA o mojej osobe. Bol som nahnevaný a chcel som sa o moje pocity okamžite podeliť s priateľmi na Tweeteri. Hlboko sa ospravedlňujem za svoje vyhlásenie ohľadom FA."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ashley Cole nazval FA bandou idiotov