Argentínčanov vítali ako hrdinov, prezidentka futbal nepozerala

Smútok v Argentíne vystriedalo nadšenie.
Smútok v Argentíne vystriedalo nadšenie. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. júl 2014 o 13:11

Prezidentka Argentíny Cristina Fernándezová de Kirchnerová sa priznala, že nevidela ani jeden zápas futbalových MS.

BUENOS AIRES. V Argentíne už vyprchalo sklamanie z nedeľňajšej prehry futbalovej reprezentácie vo finále majstrovstiev sveta v Riu de Janeiro s Nemeckom 0:1 po predĺžení a hráčov pri pondelkovom návrate do vlasti vítali ako hrdinov.

Na letisku pozdravila mužstvo prezidentka Cristina Fernándezová de Kirchnerová, v Buenos Aires tisícky fanúšikov lemovali cestu do sídla futbalovej asociácie. Argentínčania oslavovali strieborný tím.

"Vyhrať môže len jeden, ale aj vy ste pre nás víťazi. Ukázali ste nadšenie, odvahu a obetavosť. Vrátili ste nám hodnoty, o ktorých si Argentínčania mysleli, že sú už stratené," povedala pred hráčmi prezidenta Fernándezová de Kirchnerová, ktorá sa priznala, že nevidela ani jeden zápas a odmietla aj pozvanie na finále v Riu de Janeiro.

Najväčšia hviezda mužstva Lionel Messi bol aj po prílete sklamaný. "Chcem sa ospravedlniť mojej krajine. Gól Maria Götzeho nás skutočne zlomil. V mojom srdci je veľký smútok z finálovej prehry," uviedol Messi.

Zlatú loptu pre najlepšieho hráča šampionátu by najradšej vymenil za titul majstra sveta. Argentína čaká na futbalové zlato od roku 1986, vo finále bola predtým naposledy v roku 1990. Informácie zverejnil Daily Mail.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Argentínčanov vítali ako hrdinov, prezidentka futbal nepozerala