Argentínčania asi privítajú Španielov kobercom v Córdobe

SITA|23. sep 2008 o 12:55

CArgentínčania nahlas uvažujú o tom, že 21. - 23. novembra budú hostiť Španielov vo finále Davisovho pohára 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov na rýchlom koberci.

CÓRDOBA. Argentínčania nahlas uvažujú o tom, že 21. - 23. novembra budú hostiť Španielov vo finále Davisovho pohára 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov na rýchlom koberci v Córdobe. Problémom napokon, zdá sa, nemusí byť ani skutočnosť, že hala svojou kapacitou 12 000 divákov o 2000 miest nespĺňa požiadavku organizujúcej Medzinárodnej tenisovej federácie ITF. "Existuje síce také pravidlo, ale treba byť flexibilný," uviedla hovorkyňa ITF Barbara Traversová.

Argentína sa pokúsi o premiérový zisk "šalátovej misy" po neúspechoch v rozhodujúcich súbojoch v sezónach 1981 a predvlani. Po prvý raz má vo finále k dispozícii výhodu domáceho prostredia. V semifinále v Buenos Aires zvíťazila nad Ruskom 3:2 a natiahla sériu svojich triumfov pred vlastným publikom na 13 zápasov. Naposledy doma ťahala za kratší koniec pred desiatimi rokmi proti Slovensku. Španielsko minulý týždeň - takisto na antuke - zdolalo v Madride obhajcu trofeje USA bez Jamesa Blaka a Boba Bryana 4:1. V minulosti sa naplno radovalo po ročníkoch 2000 a 2004.

Líder španielskeho družstva i svetového rebríčka Rafael Nadal si nerobí ťažkú hlavu zo zvoleného podkladu: "Zápas proti Argentíne síce naozaj bude náročný, ale nie pre akýkoľvek povrch. Dôvodom je sila tohto súpera." Kapitán Emilio Sánchez-Vicario sa vyjadril v podobnom duchu: "Je úplne jedno, na akom podklade budeme hrať. Rafa je v tomto roku víťazom Roland Garros na antuke, Wimbledonu na tráve i olympijských hier na harde." Finalista vlaňajšieho Masters Cupu David Ferrer dodal: "Pokojne to môže byť aj ľad."

Z pohľadu Argentínčanov sa za Córdobu prihovárajú aj sprievodné motívy. Šampión z Masters Cupu 2005 a renkingová jednotka Juhoameričanov David Nalbandian totiž pochádza práve z tohto mesta ležiaceho 800 km severozápadne od metropoly krajiny. Navyše, architektúra haly zvýrazňuje hluk z hľadiska, takže objektívne frenetická atmosféra v nej vyznieva ešte búrlivejšie.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Argentínčania asi privítajú Španielov kobercom v Córdobe