Sústavný náhradník? Griezmann má nádej, môžu ho oslobodiť od barcelonskej klauzuly

Antoine Griezmann v drese Atlética Madrid.
Antoine Griezmann v drese Atlética Madrid. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. sep 2022 o 20:02

Atlético Madrid a FC Barcelona sú blízko k dohode.

MADRID. V novej sezóne nastúpil už na sedem zápasov, ale vždy až po 60. minúte. Ani raz neodohral viac než 30 minút.

V priemere nastupuje v zápase na 28 a pol minúty. Napriek tomu strelil už tri góly. V Lige majstrov rozhodol o triumfe Atlética Madrid nad FC Porto v 101. minúte.

Antoine Griezmann je obeťou klauzuly v dohode s FC Barcelona. V dohode klubov bolo stanovené, že Madridčania budú musieť zaplatiť 40 miliónov eur, ak budú chcieť získať hráča natrvalo.

Na konto barcelonského klubu budú musieť poslať spomenutú čiastku automaticky aj v prípade, že Griezmann v zápasoch odohrá v priemere viac ako 45 minút. A práve z tohto dôvodu netrávi na ihrisku viac času.

A práve to sa môže zmeniť. Atlético a Barcelona sú blízko k tomu, aby sa v prípade Griezmanna dohodli.

Barcelona pôvodne chcela na Atlético podať žalobu. Vedenie klubu argumentovalo, že už malo nárok na honorár, pričom tvrdilo, že klauzula bola aktivovaná už na konci vlaňajšej sezóny.

Vtedy Griezmann odohral 45 a viac minút v 80 percentách zápasov.

Francúzsky denník L'Equipe však prišiel so správou, že kluby našli riešenie problému. Poplatok by sa mal zo 40 miliónov znížiť na 25.

V tom prípade by mal Griezmann šancu na to, aby do zápasu zasiahol aj na dlhší čas. Francúz totiž odohral celý zápas naposledy v apríli, keď Atlético podľahlo Bilbau 0:2.

Griezmann prišiel do Barcelony v roku 2019 práve z Atlética až za 120 miliónov eur. V katalánskom veľkoklube sa nepresadil tak, ako sa od neho očakávalo a v auguste 2021 sa vrátil do madridského klubu na dvojročné hosťovanie s možnou opciou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Sústavný náhradník? Griezmann má nádej, môžu ho oslobodiť od barcelonskej klauzuly