Antl sa vracia do Košíc, bude hrať II. ligu za Crows

Radoslav Antl ešte v drese Prešova.
Radoslav Antl ešte v drese Prešova. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|15. aug 2018 o 14:28

Jeden z najúspešnejších slovenských hádzanárov sa vracia do rodného mesta.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows posilnili svoj káder o dlhoročnú oporu slovenskej reprezentácie a 11-násobného slovenského šampióna – Radoslava Antla.

Skúsený košický odchovanec sa vracia na miesto, kde ešte v drese TJ VSŽ Košice získal dva majstrovské tituly.

Zvyšných deväť si pripísal na konto už ako hráč Prešova.

Zahraničný angažmán okúsil v Japonsku, Švajčiarsku či naposledy v maďarskom Egeri.

Svojimi bohatými skúsenosťami by mal košickému tímu pomôcť vybojovať najvyššiu súťaž, ktorá im vlani tesne ušla v baráži.

„S Radom sme sa stretli viackrát, ale hlavné bolo naše prvé stretnutie, kde sme sa spolu zoznámili. Dovtedy sme sa poznali viac-menej len z počutia. Myslím si však, že meno Antl je veľmi dobre známe aj ľuďom, ktorí sa v hádzanej až tak dobre neorientujú. Vysvetlil som mu naše ciele a vízie, ukázal som mu, čo sa nám podarilo za krátky čas dosiahnuť a čo ešte máme v pláne. Celá myšlienka sa mu páčila a dôležité je, že nám verí a zdieľa s nami rovnaké princípy,“ povedal prezident Košice Crows Filip Fabišík.

Je športovcom telom aj dušou

Dôvodov prečo si košickí hádzanári vyhliadli práve Antla, ktorý pôsobí aj ako asistent reprezentačného trénera Jensena bolo viacero.

„V prvom rade ide o ľudskú stránku a samozrejme rolu zohral aj fakt, že Rado je odchovancom TJ VSŽ. My sa snažíme nadviazať práve na slávnu košickú značku a oživiť zašlú tradíciu,“ uviedol Fabišík.

Košičania príchodom 40-ročného krídelníka získali posilu, ktorá by mala byť jasným lídrom v šatni aj na palubovke.

„Verím, že Rado nám veľmi pomôže hlavne herne a samozrejme poradí našim mladým chlapcom ohľadne taktiky a posunie ich schopnosti vyššie. To čo on dokáže po technickej stránke je pre nás mimoriadne hodnotné. Sme mladý tím, ktorý sa postupne formuje a Rado nám bude v tomto smere určite nápomocný. Verím, že vďaka nemu sa zlepší aj náš herný prejav,“ skonštatoval Fabišík.

Košický rodák ukončil na začiatku roka reprezentačnú kariéru no na klubovej scéne ho budú môcť fanúšikovia vidieť minimálne ešte jednu sezónu.

„Rado je športovcom telom aj dušou, o tom niet pochýb. Neustále sa udržuje v kondícii, chodí pravidelne behať, dokonca aj teraz, keď bol na dovolenke si od športu nedal pauzu. Jednoducho nedokáže bez toho žiť,“ povedal prezident Košice Crows.

Trénerom ostáva Shejbal

Na Antla vraj urobila dojem aj minulá sezóna, ktorú Košičania ukončili barážovými bojmi o účasť v extralige.

Po domácom víťazstve 32:31 prehrali košickí hádzanári v Modre 20:29 a aj v nasledujúcej sezóne tak budú štartovať v I. lige.

„Rado sa k nám podľa môjho názoru pridal aj z toho dôvodu, že jednoznačne videl našu serióznosť a prácu, ktorú sme neodflákli. Videl, že do toho ideme srdcom a pozná našu partiu, takže aj preto sa nám rozhodol pomôcť.“

Košický káder sa pred novou sezónou postupne formuje a o ďalších posilách bude vedenie klubu čoskoro informovať.

„Máme rozpracovaných niekoľko ďalších hráčov, ktorí by nás mohli posilniť. Nebudem však konkretizovať, pokiaľ to nemáme definitívne uzavreté. Budeme to postupne oznamovať v priebehu asi desiatich dní, kedy by mal byť káder kompletný,“ uviedol Fabišík, ktorý potvrdil, že tréner mužstva ostáva nezmenený.

„Nebolo ani najmenších pochýb o tom, že trénerom bude Jiří Shejbal. Jednoznačne s ním počítame a sme veľmi radi, že aj v ďalšej sezóne do toho pôjde spolu s nami.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Antl sa vracia do Košíc, bude hrať II. ligu za Crows