Ani brankári nezabránili nakladačke od Hlohovca

V bráne sa nenudil. Tu ešte Jakub Cibere zasahovať nemusel.
V bráne sa nenudil. Tu ešte Jakub Cibere zasahovať nemusel. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|10. mar 2014 o 00:00

Košickí hádzanári majú v extralige aj kategóriu zápasov, v ktorých môžu iba prekvapiť.

Okrem duelov, v ktorých je všetko otvorené, majú košickí hádzanári v extralige aj špeciálnu kategóriu zápasov, v ktorých môžu iba prekvapiť. Patria do nej súperi ako Tatran Prešov, Sporta Hlohovec a keď trošku prižmúrime oko, tak aj HK Topoľčany.

KOŠICE. Košičania proti Hlohovcu prekvapiť mohli, lebo ich súper zvolil trochu voľnejší prístup, ale to by si počas zápasu (najmä po prestávke) nemali odskočiť na festival technických chýb.

Presnú štatistiku má zrejme ich tréner Kolesár k dispozícii, ale aj podľa hrubého odhadu sa dá hovoriť o rekorde sezóny.

„V prvom polčase sme s nimi dokázali držať krok, párkrát sme vyrovnali, ale ukázalo sa, že Hlohovec má odohrané iné zápasy, v európskych súťažiach, takže skúsenosti hovorili pre nich. Ale určite to bola naša chyba, že sme napokon tak vysoko prehrali. Množstvo stratených lôpt, odhodených prihrávok do rúk súpera, v tom bol ten problém,“ pozoroval Jakub Cibere z košickej brány ťažkú dezorientáciu svojich spoluhráčov pred bránkoviskom Hlohovca.

Rodili sa z nej brejky súpera a v pozícii jeden na jedného sa brankár môže aj rozkrájať.

Rozpadla sa celá obrana

Aj keď Jakub Cibere tomu prívalu lôpt na svoju bránu čelil statočne, najväčší potlesk zožal za „gymnastický zákrok“, keď sa vyšplhal až na tribúnu za svojou svätyňou za stratenou loptou, lebo mu ju nemal kto z poloprázdneho hľadiska podať.

„Trošku som sa rozcvičil, aby som nestuhol,“ zasmial sa košický gólman. „A vzápätí som išiel dole...“

To ho z brány vyhnali vlastní spoluhráči, keď začali „kašľať“ na návrat do obrany. Aj keď je pravda, že by to pri brejkoch Hlohovčanov ani nestíhali. „Jasné, bolo tam dosť brejkov a škoda, že sa potom rozpadla celá naša obrana.“

Na Košičanoch už počas rozcvičky bolo badať rešpekt zo súpera.

„Ale nemyslím si, že by to bol nejaký nadmerný rešpekt. Je to nadstavba, čiže tam musí byť rešpekt obojstranný. Tak ako sme mali rešpekt my z nich, tak ho mali oni z nás. Samozrejme, neboli sme favorit, išli sme do zápasu s tým, že chceme prekvapiť a pre nás hovorilo aj domáce prostredie. Škoda tých technických chýb, ktoré nás obrali o lepší výsledok. Teraz sa budeme pripravovať na Topoľčany, proti ktorým opäť nastúpime s tým, že chceme prekvapiť...“ vraví Jakub Cibere.

1. MHK Košice - HC Sporta Hlohovec 27:41 (14:17)

Najviac gólov: Hriňák a Müller po 5, Fuňak 5/1 - F. Zaťko 8/2, Miženko 5, Mazur, Ivanov, S. Mažár a Dudáš po 4.

Pok. hody: 3/2 - 2/2, vylúčení: 6 - 5, rozhodovali: Oťapka a M. Sivák, 250 divákov.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ani brankári nezabránili nakladačke od Hlohovca