Anelka v Žiline ukázal putá. Poslal domov odkaz

Nicolas Anelka (vpredu).
Nicolas Anelka (vpredu). (Autor: SITA/AP)
Jozef Kotris, SITA|16. sep 2010 o 12:34

Po stredajšom dueli Ligy majstrov, ktorý Chelsea odohrala v Žiline, sa najlepší hráč Nicolas Anelka vrátil k trestu za konflikt z majstrovstiev sveta.

Agentúrnu správu sme o 17:55 nahradili autorským textom z denníka SME.

ŽILINA. Dvojgólový strelec Chelsea v Žiline (slovenský majster prehral 1:4) počas zápasu Ligy majstrov Nicolas Anelka po jednom z gólov prekrížil ruky pred telom, ako keby ich mal v putách. Pred novinármi to vysvetlil.

„Odkaz Francúzskej futbalovej federácii za to, čo sa stalo na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike. Pre mňa je to už teraz minulosť, sústredím sa na svoje výkony v drese Chelsea," objasnil v Žiline Anelka.

Francúzska disciplinárka rozhodla, že pre porušenie disciplíny a za konflikt s trénerom na šampionáte v Afrike si Anelka nezahrá za národný tím 18 mesiacov. „Za Francúzsko už nikdy hrať nebudem. To, čo sa stalo, bol pre mňa vtip. Nie som nahnevaný," povedal v Žiline po zápase.

Zahraničné médiá sa smiali

Outsideri zo Žiliny nemali šancu a zápas nemohol preveriť skutočnú silu klubu zo Stamford Bridge. Napísali anglické médiá po zápase Žiliny s Chelsea Londýn v Lige majstrov.

„Skôr či neskôr bude musieť Chelsea hrať ozajstný zápas, ale to sa nedalo čakať od duelu so slovenským outsiderom zo Žiliny," napísal denník The Independent. „Chelsea má teraz takú formu, že to pre ňu bolo až príliš jednoduché. Jej najnebezpečnejším protivníkom je teraz sebauspokojenie."

Bulvárny denník Daily Mail dodal, že „Arsenal a Chelsea narobil zo svojich súperov sekanú".

Vzrušujúcejší Google

„Chelsea neľútostne rozdrvila sny malej Žiliny rovnako nenásytným spôsobom, akým zatiaľ likvidovala malé ryby v Premier League," napísal The Daily Telegraph. Najmenej známy tím s nejmenším rozpočtom a na najnižšej priečke hodnotenia hral proti milionárskemu mužstvu z Londýna."

„Napísať slovo Žilina do Googlu, aby po žrebe Ligy majstrov človek zistil, kde to je, bolo viac vzrušujúce a napínavejšie ako tento zápas," uviedli The Times.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Anelka v Žiline ukázal putá. Poslal domov odkaz