Andreanin si narodeniny užil bez extraligového darčeka

Matúš AndreaninFOTO: TASR
Matúš AndreaninFOTO: TASR (Autor: tasr)
Sportnet|10. apr 2013 o 00:00

Matúš Andreanin, brankár HC 46 Bemaco Bardejov, zažil vydarenú sezónu, i keď so športovo trpkým koncom.



HUMENNÉ. Hokejové slovenské dianie ešte súťažne dýcha, prvoligová úroveň už má dávnejšie „vymaľované“.

Hokejisti HC 46 Bemaco Bardejov obhájili minuloročný triumf a čerešničkou na torte mohol byť aj historický postup medzi extraligovú elitu. Sedemzápasová dráma napokon mala šťastný koniec pre Martin, o ich extraligovom zotrvaní rozhodli až nájazdy. T

o sú veci už niekoľko dní známe. Hokejisti z bardejovského klubu majú teraz posezónne voľno, myšlienky na blízkosť extraligového života však stále pretrvávajú. Aj u brankára Matúša Andreanina, humenského rodáka.

Prvoligová obhajoba

Vo vyraďovacej fáze prvej hokejovej ligy prešiel Bardejov bez straty kvetinky. Vo štvrťfinále (Topoľčany), semifinále (Detva) i finále (Michalovce) ani jediný raz neprehral a obhájil tak minuloročný triumf.

„Najväčšia dráma bola vo štvrtom zápase v Michalovciach, keďže sme pred koncom riadneho hracieho času vyrovnali a pár sekúnd pred koncom predĺženia strhli víťazstvo na svoju stranu. V tej chvíli šťastné okamihy, radosť, pekná časť mojej hokejovej kariéry,“ pousmial sa Matúš Andreanin.

Smutné narodeniny

Prvoligové víťazstvo znamenalo pre Bardejov predĺženie sezóny barážou o postup do extraligy. Martin si chcel pozíciu uchovať, Bardejov historicky postúpiť. Tešili sa hokejisti z Turca, i keď Šarišania už - už otvárali extraligové dvere.

„Sedem zápasov, rozhodli nájazdy. Čo k tomu dodať,“ povzdychol si 24-ročný brankár, ktorý slávil narodeniny práve v deň rozhodujúceho stretnutia. Postupový darček sa však nekonal.

„Škoda, ešte stále ma to máta. Bardejov prežíva krásne hokejové obdobie, všetci, čo ho podporujú, čo mu fandia by si postup do extraligy zaslúžili. Veľmi sme chceli splniť si tajný sen. Športový život bol tentoraz pre nás krutý,“ dodal brankár, ktorý už zažil extraligové časy.

Kladné čísla

Matúš Andreanin v klube HC 46 Bemaco Bardejov zastupoval aj humenský hokej. Je jeho odchovancom (spolu s Jakubom Mihaličom), teraz háji bardejovské farby. Skromne na svoju adresu nehovoril žiadne chvály, lebo v športe si raz hore, potom dolu, avšak štatistiky neklamú.

V hodnotení brankárov mu patrí druhé miesto (prvý Lipovský), keď ho zdobí 93,23 percentná úspešnosť. Z 29-tich stretnutí základnej časti sa pričinil o dvadsať víťazstiev, priemer inkasovaných gólov 1,97. Kladné čísla, ktoré sú pre mladého brankára isto motiváciou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Andreanin si narodeniny užil bez extraligového darčeka