Ančiča bratislavská zima nezaskočila, Karlovič musel čakať na posteľ

TASR|26. nov 2005 o 17:32

Bratislava 26. novembra (TASR) - V troch skupinách dorazili v sobotu chorvátski tenisti do Hotela Kamila v Čiernej Vode - ich prechodného domova počas ...

Bratislava 26. novembra (TASR) - V troch skupinách dorazili v sobotu chorvátski tenisti do Hotela Kamila v Čiernej Vode - ich prechodného domova počas finálového týždňa Davisovho pohára. O jedenástej predpoludním sa vo dverách kaštieľa neďaleko Bratislavy objavil najväčší chorvátsky tromf vo finálovom dueli proti Slovensku Ivan Ljubičič spoločne s legendárnym Goranom Ivaniševičom, wimbledonským šampiónom z roku 2001. O pol jednej sa na recepcii hotela hlásil Mario Ančič.

Víťaza turnaja ATP v Hertogenboschi nezaskočilo chladné bratislavské počasie ani snehová pokrývka, keďže záverečnú prípravu pred vyvrcholením zápolení o "šalátovú misu" absolvoval vo Švédsku. "V Škandinávii, kde som sa dva týždne pripravoval na finále proti Slovensku pod vedením osobného kouča i kondičného trénera, bolo tiež dosť chladno. Počítal som s tým, že aj na Slovensku bude zima, takže ma to príliš neprekvapilo. Všetko je zatiaľ v najlepšom poriadku. Som rád, že môžem byť opäť s chlapcami v daviscupovom tíme a na finále sa už veľmi teším," povedal pre TASR Ančič, ktorý by mal byť v SIBAMAC aréne bratislavského NTC druhým chorvátskym singlistom.

Drobné vrásky na čele osadenstva Hotela Kamila narobil príchod štvrtého člena chorvátskeho daviscupového tímu Iva Karloviča. Pre 208 cm dlháňa zo Záhrebu totiž nebola k dispozícii zodpovedajúca posteľ. Marketingová šéfka hotela Soňa Švantnerová však prisľúbila, že to nebude neriešiteľný problém a Karlovič, ktorý v roku 2003 v 1. kole prestížneho Wimbledonu ako kvalifikant šokoval tenisový svet vyradením obhajcu trofeje Lleytona Hewitta, bude môcť spávať v pohodlí.

Súperi slovenského tímu v boji o cennú trofej majú k dispozícii 13 izieb, podľa riaditeľa hotela Jána Svobodu si nekládli žiadne špeciálne požiadavky. "Pokiaľ ide o ubytovanie, vedenie chorvátskej výpravy chcelo pre svojich tenistov priestranné izby. Majú jednu separátnu izbu s vlastným masérom, ktorá bude vlastne slúžiť ako relaxačná. Žiadali tiež separátnu miestnosť na stravovanie. Chceli veľa ovocia a zeleniny, biele mäso a hovädziu sviečkovú. Žiadne iné mäso, dokonca ani ryby nechcú," povedal Svoboda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ančiča bratislavská zima nezaskočila, Karlovič musel čakať na posteľ