Po Super Bowle nevinili rozhodcov. Svojim gestom môžu inšpirovať ľudí

Bratia Travis (vľavo) a Jason Kelce po Super Bowle LVII.

Po Super Bowle nevinili rozhodcov. Svojim gestom môžu inšpirovať ľudí

Bratia Travis (vľavo) a Jason Kelce po Super Bowle LVII. (Autor: Reuters)
Bratia Travis (vľavo) a Jason Kelce po Super Bowle LVII.
Bratia Travis (vľavo) a Jason Kelce po Super Bowle LVII. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|13. feb 2023 o 16:50

Super Bowl LVII ovplyvnil moment, o ktorom sa veľa diskutovalo.

BRATISLAVA. Americký futbal vie byť niekedy veľmi krutý. 

Aj keď odohráte výborný zápas, v závere sa môžete cítiť absolútne bezmocní. Nič nemôžete urobiť a viete, že ak sa nič neočakávané nestane, prehráte.

Presne to sa stalo hráčom Philadelphie Eagles v Super Bowle. Po polčase síce viedli o desať bodov, ale napokon s Kansasom City Chiefs prehrali 35:38.

Rozhodujúci field goal premenil osem sekúnd pred koncom Harrison Butker.

Samozrejme, po zápase sa diskutovalo najmä o momente, ktorý spomenutým skutočnostiam predchádzal. Do deja zápasu vstúpili rozhodcovia.

Bývalému hráčovi sa verdikt nepáčil

Kansas rozohrával necelé dve minúty pred koncom tretí down na osem yardov. Ak by ho nepremenil, musel by sa uspokojiť len s pokusom o field goal a Philadelphia by následne mala ešte pomerne dosť času na reagovanie.

Patrick Mahomes mieril svojou prihrávkou z hranice 25 yardov na JuJu Smith-Schustera, ktorého bránil James Bradberry. Lopta z ruky Mahomesa nebola presná a zdalo sa, že Eagles dôležitý moment zvládli.

Rozhodcovia však hodili na ihrisko žltú vlajočku.

Bradberrymu odpískali držanie, čo znamenalo automaticky prvý down. Nové tri pokusy využil Kansas na odčerpanie času a následne Butker rozhodol.

VIDEO: Súboj Jamesa Bradberryho a JuJu Smith-Schustera

Bývalý tight end a dnes komentátor zápasov NFL Greg Olsen v priamom prenose televízie Fox povedal, že sa mu tento verdikt nepáči a rozhodcovia v takto dôležitej chvíli a v takomto zápase mali rozhodnúť inak.

"Ja by som to neodpískal, ak sa bavíme o citlivosti hry. V minulosti sme videli markantnejšie držania alebo fauly, ktoré rozhodcovia prehliadli. Vzhľadom na priebeh si zápas takýto koniec nezaslúžil," zhodnotil komentátor Ladislav Fabo.

Jedným dychom však pre Sportnet dodal, že rozhodcom ťažko niečo vyčítať, pretože Bradberry im drobným kontaktom dal možnosť, aby "flag" hodili.

Situáciu vysvetľoval aj rozhodca

Po zápase aj samotný Bradberry predstúpil pred novinárov a širokej verejnosti poskytol svoj pohľad na najdiskutovanejší moment Super Bowlu LVII.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Po Super Bowle nevinili rozhodcov. Svojim gestom môžu inšpirovať ľudí