Ako Handzuš s Obšutom (ne)koučovali

Sportnet|29. apr 2009 o 00:00

Hokejový fanúšik je tvor vnímavý, emotívny. V krajných polohách poletuje od oslavnej eufórie ku kritike pod čiernu zem. Obľúbené sú sklony k domýšľavosti.

Vývody z televíznych záberov, na ktorých na slovenskej striedačke v predĺžení zápasu s Bieloruskom útočník Michal Handzuš niečo kreslil obrancovi Jaroslavovi Obšutovi na trénerskú tabuľku, vyvolali aj dohady, či nedošlo v našom tíme k presúvaniu kompetencií.

Michal Handzuš po včerajšom dopludňajšom tréningu vysvetľoval: "Bežná komunikácia v hokeji, keď si aj hráči po pokyne trénera znázornia, ako sa budú v oslabení pohybovať." Jaroslav Obšut to potvrdil: "Zažil som to v hokeji mnohokrát, Mišo vždy žije s tímom, obrátil sa ku mne a zároveň kreslil, aby bolo všetko jasné. Dlhšie sme spolu nehrali, išlo o špecifickú situáciu." Obaja zainteresovaní hráči sa zhodou okolností pred deviatimi rokmi na krátky čas stretli v tíme NHL v St. Louis.

Tréner Ján Filc reagoval pragmaticky. Handzušovu iniciatívu ocenil ako vítanú v kľúčovej fáze stretnutia. "Oslabenie vo formáte 3:4 sa v príprave málokedy stíha podrobne natrénovať, aby boli návyky zautomatizované. Mišo Handzuš si potom, čo dostal od mňa dôveru spolu s ďalšími dvoma naskočiť na ľad po dosť šokujúcom vylúčení v predĺžení, chcel ujasniť vec aj na tabuli. Urobil dobre, hráči dodržali dohodnutý tvar, nenechali sa vytiahnuť a nedostali sme gól. Bežná vec v hokeji. Vždy je lepšie, keď striedačka komunikuje, čo dokazuje, že má záujem."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ako Handzuš s Obšutom (ne)koučovali