Akademici chcú radšej Topoľčany

Boris Belluš. Bratislave by sa chcel v semifinále vyhnúť.
Boris Belluš. Bratislave by sa chcel v semifinále vyhnúť. (Autor: archív)
Marián Špacai|6. apr 2011 o 00:00

Až dnešné posledné kolo vodnopólovej EMM extraligy určí semifinálové dvojice. Dva košické tímy si medzi sebou rozdelia Bratislavu a Topoľčany, ale kto chytí koho, to je ešte otázne.



KOŠICE. Kvarteto semifinalistov je isté už teraz - košické tímy ČH Hornets, Akademik Staré Mesto a tiež Bratislava a Topoľčany. Ich umiestnenia po základnej časti však ešte nie. Všetko teda vygraduje v dnešnom poslednom kole.

Sršni prekladajú interligu

Majstrovský ČH Hornets prešiel základnou časťou bez prehry a v poslednom kole sa na tom sotva niečo zmení, keďže aj v Novákoch budú jasným favoritom. V play-off narazia sršni na štvrtého v poradí, a tým bude Bratislava alebo Topoľčany. Obhajcovia prvenstva to "neriešia", pretože cez ktoréhokoľvek z tejto dvojice by mali prejsť do finále. Ešte pred play-off mali hrať sršni doma zaujímavé interligové duely s najlepšími srbskými celkami Novým Sadom a Partizanom Belehrad, ale tie sa odkladajú. "S Novým Sadom sme sa predbežne dohodli na začiatok mája, ale aj tento termín budeme musieť asi zmeniť. V tom čase budú v Košiciach hokejové majstrovstvá sveta a nebudeme ich mať kde ubytovať," vyjadril sa generálny manažér ČH Hornets Štefan Šmihuľa.

Čiastočne to majú v rukách

Podobne ako Hornets, aj v tabuľke druhý Akademik na svojho semifinálového súpera bude čakať do poslednej chvíle. Osud však má čiastočne vo svojich rukách. Pri predpokladanej výhre Topoľčian v Žiline, ak akademici dnes zdolajú Bratislavu (o 18.15 hod. v krytej plavárni), v semifinále sa jej vyhnú a "prisúdia si" Topoľčany. "Určite by som v semifinále bral radšej Topoľčany. Najmä preto, že s nimi máme lepšiu bilanciu," uviedol hráč KPŠ Akademik Košice-Staré Mesto Boris Belluš. Bilancia zo základnej časti zohráva v play-off dôležitú úlohu. Body zo vzájomných duelov v základnej časti sa totiž počítajú aj do vyraďovacej fázy. S Topoľčanmi by tak akademici viedli už teraz 4:0 na body, keďže oba zápasy v základnej časti vyhrali. Hrá sa do sedem bodov. "Nech už budeme hrať semifinále s jedným alebo druhým, chceme vyhrať. Brúsime si zuby na finále a v ňom by sme proti Hornets chceli podať čo najlepší výkon," povedal B. Belluš. Oprávnenosť finálových chúťok potvrdili akademici v sobotu, keď rozstrieľali ďalší košický celok ŠKP 17:6. "Vyvarovali sme sa elementálnych chýb a najmä sme stavili na pevnú obranu. Vypracovali sme si náskok, a už to išlo," dodal Belluš. ŠKP už šancu na semifinále nemá, bude hrať o 5. - 8. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Akademici chcú radšej Topoľčany