Aj budúci rok Federer začne na Hopmanovom pohári. A opäť s Bencicovou

Roger Federer sa predstaví na Hopmanovom pohári.
Roger Federer sa predstaví na Hopmanovom pohári. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. jún 2017 o 07:48

Pre Švajčiara ide o súčasť prípravy na Australian Open.

PERTH. Švajčiarsky tenista Roger Federer odštartuje rok 2018 na Hopmanovom pohári v austrálskom Perthe. Na neoficiálnych MS miešaných družstiev sa opätovne predstaví po boku Belindy Bencicovej.

Bola to pre mňa perfektná súčasť prípravy na Australian Open.


Roger Federer o Hopmanovom pohári

Oznámili to organizátori tradičného podujatia.

Roger Federer s Bencicovou hrali spolu aj v tohtoročnej edícii Hopmanovho pohára.

"Bola to pre mňa perfektná súčasť prípravy na Australian Open, kde sa mi podarilo získať prvý grandslamový titul od Wimbledonu 2012. Do Melbourne som prišiel v dobrom rozpoložení, čo sa odzrkadlilo na mojej hre i výsledkoch," citovala slová osemnásťnásobného grandslamového šampióna agentúra AP.

Tento rok spôsobil Federer v Perthe poriadny ošiaľ. Jeho prvý tréning v dejisku turnaja sledovalo šesťtisíc ľudí a na súboj Švajčiarsko - Francúzsko sa prišlo do hľadiska pozrieť 13 917 fanúšikov, čím sa utvoril turnajový rekord.

Federer sa predstavil s Bencicovou aj v tohtoročnej edícii Hopmanovho pohára.

Čoskoro tridsaťšesťročný Roger Federer v aktuálnej sezóne výrazne obmedzil počet turnajov, aby si predĺžil kariéru na najvyššej úrovni.

Táto taktika mu vychádza zatiaľ veľmi dobre. Práve po dobrom rozbehu v úvode roka v Perthe sa stal víťazom Australian Open a potom ovládol i ďalšie dva veľké 'betónové' turnaje na západe a východe USA v Indian Wells a Miami.

Potom vynechal celú antukovú sezónu, aby pred Wimbledonom zbytočne neplytval so silami. Cez víkend získal už svoj štvrtý titul v tomto roku.

Silu demonštroval na tráve v nemeckom Halle.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Aj budúci rok Federer začne na Hopmanovom pohári. A opäť s Bencicovou