Advocaatovo rozhodnutie pobúrilo fanúšikov Borussie

TASR|6. apr 2005 o 14:08

Mönchengladbach 6. apríla (TASR) - Rozhodnutie kouča Borussie Mönchengladbach Dicka Advocaata rozlúčiť sa s tromi najpopulárnejšími hráčmi, medzi ktorými ...

Mönchengladbach 6. apríla (TASR) - Rozhodnutie kouča Borussie Mönchengladbach Dicka Advocaata rozlúčiť sa s tromi najpopulárnejšími hráčmi, medzi ktorými je i slovenský futbalista Igor Demo, pobúrilo fanúšikov nemeckého klubu.

Advocaat v utorok podvečer oznámil, že trio Igor Demo, Markus Hausweiler a Marcelo Pletsch už nebude pôsobiť v prvom mužstve a namiesto toho budú v amatérskom tíme Borussie. Advocaatovo rozhodnutie vyvolalo okamžite vlnu masívnych protestov medzi fanúšikmi. Športový riaditeľ klubu Christian Hochstätter však ich protesty nekomentoval. "So spomínanými hráčmi v novej sezóne nerátame. Vedia, že sa môžu poobzerať po novom klube," skonštatoval Hochstätter.

Hausweiler je najdlhšie pôsobiacim hráčom v klube, ktorý bol v tíme od roku 1988, a slovenský reprezentant Demo je medzi priaznivcami Borussie veľmi obľúbeným hráčom. Pletsch v nedeľňajšom ligovom zápase proti Bochumu (2:2) dal v poslednej minúte vlastný gól.

Zmeny neobídu nemecký klub ani v lete. Po skončení sezóny odíde Nico van Kerckhoven a Bernd Korzynietz, nového zamestnávateľa si zrejme budú musieť pohľadať aj Darius Kampa, Sead Ramovic, Thomas Broich a Marek Heinz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Advocaatovo rozhodnutie pobúrilo fanúšikov Borussie