A. Nagy zvažoval, či ešte neostať vonku

Bohaté skúsenosti. Alexander Nagy (vpredu) ich bude úročiť v ČH Hornets Košice.
Bohaté skúsenosti. Alexander Nagy (vpredu) ich bude úročiť v ČH Hornets Košice. (Autor: reuters)
Sportnet|16. jún 2009 o 00:00

Štrnásť sezón odkrútil Alexander Nagy v zahraničí, teraz sa vracia do rodných Košíc. Vodnopólový klub ČH Hornets v ňom získava kvalitnú posilu, veď ide o bývalého víťaza Euroligy a čerstvého finalistu španielskej ligy.



KOŠICE. Aj vo svojich 35 rokoch bude v nadchádzajúcej sezóne ostrieľaný center bezpochyby oporou ČH Hornets. Veď skúseného borca, ktorý uplynulých šesť rokov strávil v španielskom CN Terrassa, si v tomto špičkovom klube na Pyrenejskom polostrove chceli ponechať aj naďalej. Sám sa však rozhodol odísť.

Lámali ho tri roky

"Chcel som sa vrátiť, ešte kým som v plnej forme. Zvažoval som do poslednej chvíľky však aj zotrvanie v Terrasse, kde mi núkali novú dvojročnú zmluvu. Zvíťazila však košická alternatíva, viceprezident klubu pán Karabáš ma tu volal už tri roky, aby som sa vrátil. Teraz som sa tento krok rozhodol urobiť, páčia sa mi totiž plány ČH Hornets. Chcú, aby sa vodné pólo u nás dvihlo a tiež by som k tomu rád prispel, napríklad v blízkej budúcnosti možno aj pomocou i v práci pri deťoch," imponuje filozofia funkcionárov sršňov A. Nagovi.

Viacero rozlúčok

Slovenský legionár sa s Terrassou lúčil štýlovo, keď klub aj s jeho výdatným prispením zopakoval svoje historicky najlepšie umiestnenie spred dvoch rokov, keď si znovu zahral finále ligy a skončil na druhom mieste. "Keď som do klubu prichádzal, boli na tom dosť biedne, ale postupne vyrástli mladí hráči a v tabuľke sme stále stúpali. Posledné tri roky sme už boli na medailových priečkach.

V súčasnosti je skôr výnimkou, ak hráč odkrúti v cudzine pol tucta rokov v jednom a tom istom klube. Za ten čas akiste vzniklo puto, a tak aj rozlúčka bola, ako sa patrí. "Vlastne rozlúčky boli tri. Jednu mi pripravili spoluhráči, ďalšiu veľkú klub, to bola oficiálna, a jednu aj kamaráti mimo vodného póla," priznáva bývalý dlhoročný reprezentant, že v katalánskej Terrasse, ktorá je v podstate predmestím Barcelony, našiel svoj druhý domov. "Dá sa tak povedať, veď som tam prežil krásnych šesť rokov mladosti. Stále tam mám dvere otvorené, ale doma je doma. Keďže v Španielsku som sa neplánoval usadiť natrvalo, bol vari aj najvyšší čas sa vrátiť," uvažuje jeden z najlepších pólistov Slovenska posledných rokov, ktorému sa v roku 1999 so Splitom podarilo dokonca vyhrať aj Euroligu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»A. Nagy zvažoval, či ešte neostať vonku