5. liga: Humenčania pokračujú v gólových nádielkach

V derby bodoval líder tabuľky. Humenčania nadelili Kamenici šesť gólov.
V derby bodoval líder tabuľky. Humenčania nadelili Kamenici šesť gólov. (Autor: vv)
Sportnet|26. apr 2016 o 00:00

V derby zápase medzi Humenným a Kamenicou padlo sedem gólov.

HUMENNÉ. V šlágri 19. kola 5. futbalovej ligy, skupiny Vihorlatsko - Duklianskej, sa z víťazstva radoval líder tabuľky FK Humenné, ktorý v jarnej odvete vyhral už svoj piaty zápas v rade.

FK Humenné-Kamenica n/C 6:1(3:1)

Góly: Voroňak 2, Legdan, Jurov, Sališ, M. Babin-Albičuk

ŽK: Sališ, Voroňak-Mišľan, Šedzmák, Mihalič

ČK: S. Mikula

Rozhodoval: Bochnovič, 300 divákov

FK Humenné: Slavik-Jurov, C. Vasiľ, Mikloš, Legdan, Sališ, Voroňak, P. Vasiľ, Šaro, Krajnik, Petričko (Kemény, Šatník, Babin, Turek)

Kamenica n/C: Burda-Albičuk, Mišľan, S. Mikula, Šuľak, Šdzmák, Karnaj, Mihalič, Sýkora, Čabák, Kotuľak (Čopak, Benec)

Líder tabuľky nastúpil už na svoj piaty jarný zápas s cieľom bodovať naplno. Hneď v ôsmej minúte stretnutia z pravej strany pekne nacentroval loptu Voroňak, ktorý ideálne našiel Sališa no jeho strelecký pokus obrana hostí zblokovala na roh.

Domáci sa radovali z gólu o päť minút neskôr, keď Legdan našiel centrom z pravej strany voľného Jurova, ktorý hlavou nedal Burdovi žiadnu šancu.

Hostia odpovedali po štvrťhodine hry dobre mierenou hlavičkou Karnaja, ktorú domáci brankár Slavik vytlačil na roh. O dve minúty neskôr vybojoval loptu najlepší hráč domácich Voroňak, ktorý sa zbavil dvoch brániacich hráčov a krásnou strelou z 25 metrov zvýšil na rozdiel dvoch gólov.

V 20. minúte to s hosťami nevyzeralo dobre, keď Voroňakova štandardka skončila na hlave Sališa, ktorý hlavou k žrdi pridal tretí gól. Voroňak to skúšal opäť o pár minút neskôr no jeho strela z priameho kopu našla pripraveného Burdu v bráne hostí.

Kameničanom sa podarilo znížiť v 30 minúte, keď sa po rohu Mihaliča v päťke presadil Albičuk. O tri minúty neskôr chyboval domáci stopér Mikloš, ktorému zobral loptu Karnaj, ktorý sa rútil sám na domáceho brankára Slavika no ten jeho vyloženú šancu zmaril pohotovým zákrokom.

V 42. minúte bol vylúčený hráč hostí Samuel Mikula, ktorý nedovoleným zákrokom zastavil prenikajúceho domáceho kapitána Jurova. Úvod druhého polčasu vyšiel domácim, ktorí v 47. minúte zvýšili skóre na 4:1, keď sa po hrubej chybe obrany hostí presadil Voroňak.

Hostia to skúšali v 52. minúte, no Karnajova strela nemala správne parametre. V 56. minúte previedol pekný zákrok brankár Burda, ktorý vyrazil tvrdú strelu Voroňaka. O dve minúty neskôr svietilo na ukazovateli skóre už 5:1, keď Šatník ideálne vysunul do brejku Legdana a ten svoj nájazd rutinérsky premenil na piaty gól.
Hneď o minútu neskôr domáci hráči peknou kombináciou ponúkli loptu ako na podnose Cyrilovi Vasiľovi, no ten priestor brány netrafil. Hostia sa nevzdávali, snažili sa nepriaznivý stav skorigovať, no dobre mierené strely kapitána Albičuka sa do domácej brány nezmestili.

V 79. minúte stretnutia Voroňak krásnou prihrávkou poslal do šance Tureka, ktorý si Burdu preloboval, no obrana hostí stihla hroziace nebezpečenstvo uhasiť a loptu odvrátila na roh.

Z následného rohu Legdana sa presadil nikým nekrytý Matúš Babin, ktorý tak spečatil vysoké víťazstvo FK Humenné.



Stakčín-Čierne n/T 2:1 (1:0)

Góly: Sima, Kapráľ-Cigán

ŽK: Kapráľ, Jelinek

Rozhodoval: Palinský, 100 divákov

Stakčín: Izai- Marinič, Steco, Mandzák, Sima, Šelepec, Kuznecov, Kapráľ, Štofik, Jelinek, Kuznetsov (Gubik, Kirňak, Iskajc)

Jasenov-Soľ 5:0 (3:0)

Góly: L. Kuzma 2, Lazúr, Veselovskyy, Goga

ŽK: Goga

Rozhodoval: Čeklovský, 150 divákov

Jasenov: Behun- Labík, Križ, Goga, Tomčák, Chalúpka, Šamo, Porvazník, Lazúr, Slovenskyi, Veselovskyy (L. Kuzma, T. Kuzma, Harakaľ, Horvát)

Sedliská-Ptičie 0:6 (0:2)

Góly: Kirvej 2, Melník 2, Karas, Gabák

ŽK: Džubák

Rozhodoval: Maličký 120 divákov

Ptičie: Dudič- Karas, Džubák, Lancoš, Melník, Kováč, Patarák, Čerňa, Gabák, Kirvej, Bešák (Galica, Rada, Hajdučko)

Hanušovce n/T-Kochanovce 5:0 (4:0)

Góly: Beňko 3, Čikala, Mucha

ŽK: Bumbera, Kulman, Dzurovčin

Rozhodoval: Marko, 100 divákov

Kochanovce: Bumbera- Kolesár, Soták, Ihnát, Kulman, Kudravý, Suchanič, B. Soták, Rada, Murinčák, Kimák (Dzurovčin, Piskay).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»5. liga: Humenčania pokračujú v gólových nádielkach