16-ka prehrala s Tureckom 1:3

SITA|3. máj 2012 o 17:59

Slovenskí reprezentanti do 16 rokov prehrali vo štvrtok vo svojom druhom zápase na turnaji Bannikov Cup.

BORYSPIĽ. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov prehrali vo štvrtok vo svojom druhom zápase na turnaji s názvom Bannikov Cup, ktorý sa od 1. do 6. mája koná na Ukrajine, keď tureckým rovesníkom podľahli 1:3.

O víťazovi duelu bolo rozhodnuté už po prvom polčase, ktorý národný výber z krajiny polmesiaca vyhral jednoznačne 3:0. Čestný úspech zverencov Ladislava Pecka dosiahol v 80. min Vestenický. Mladí Slováci v stredu na úvod zdolali Čechov tesne 1:0, na podujatí ich preverí ešte domáci výber (v sobotu 5. 5. o 17.00 h, Bannikov), na nedeľu 6. mája sú plánované stretnutia o konečné umiestnenie.

Výsledok:

Turecko "16" - Slovensko "16" 3:1 (3:0)

Góly: 7. Altintas, 17. Caglayan, 35. Celik - 80. Vestenický

Zostava SR "16": F. Bajza - Šinkovkin, Vavro (60. Holečka), Sipľak (7. Brix), Kupec (23. Vodecký) - Lády (41. Lesniak), Grič (41. Káčer), Hromada, Slaninka - Čmelík (41. Lovás), Vestenický

Hlas:

Ladislav Pecko (tréner SR "16"): "Dnes sme dostali lekciu z nasadenia a väčšieho futbalového srdca. Turci namotivovaní včerajšou prehrou s domácou Ukrajinou nás vysokým tempom prinútili k chybám a kým sme sa dokázali spamätať rozhodli o zápase už v prvom polčase. Pravidelne sa opakuje situácia, že keď nehrajú tí najlepší, tak máme problém. Po prestriedaní sme vyrovnali hru a mali sme viacero šancí a napokon sme dali aspoň čestný gól. Bude nutné aby si hráči zvykli, že na turnajoch je potrebné potvrdiť dobrý výkon a aj výsledok z jedného dňa aj na ten druhý. Piatkové voľno chceme využiť na čo najlepšiu prípravu na rozhodujúci zápas s domácou Ukrajinou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov