Hlavné menu

PÁN PETER BARNA MÁ 80-tku.

19. jún 2024 o 15:06

Peter Barna má osemdesiat.

Pred osemdesiatimi rokmi, 16. júna 1944, sa narodil Peter Barna - dlhoročný futbalový rozhodca, funkcionár, organizátor. S píšťalkou pôsobil od okresných až po celoslovenské súťaže, neskôr účinkoval v pozícii delegáta Slovenského futbalového zväzu a Východoslovenského futbalového zväzu. Bol aj vedúcim družstva starších dorastencov FC Tatran Prešov - v ročníku 1991/92 sa stali majstrami Československa.

Významné je jeho funkcionárske pôsobenie. Bol členom komisie delegátov SFZ, predseda komisie delegátov VsFZ a šéfoval i komisii rozhodcov ObFZ Prešov.   

Inicioval vznik viacerých spoločensko-futbalových podujatí - vyhlasovanie Jedenástky roka Východoslovenského futbalového zväzu a Oblastného futbalového zväzu Prešov. Bol otcom myšlienky organizovať halové futbalové turnaje R a DZ VsFZ, na toto podujatie, ktoré sa stalo obľúbeným, venoval i putovný pohár.     

V súčasnosti je členom komisie rozhodcov ObFZ Prešov a pod jeho kuratelu patrí úsek delegátov.  

 

        Ďalším jubilantom je pán Andrej Merkovský, ktorý sa taktiež dožil 80 rokov a to 10.6.2024. Dlhoročný futbalový tréner pôsobil vo viacerých kluboch v okolí Prešova. V rokoch 1990 - 1994 bol členom Výkonného výboru ObFZ. V civilnom živote pedagóg, ktorý na pozícii telocvikára učil na Strednej Pedagogickej škole v Prešove. V súčasnosti stále aktívny dôchodca vo voľnom čase obieha športoviská a teší sa z víťazstiev našich športovcov.

 

Obom jubilantom prajeme veľa zdravia a zážitkov na našich športových podujatiach.

(jac) 

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: