Zimomriavky a obrovská eufória. Amatéri zo štvrtej ligy šokovali Nitru

Ivan Mriška|29. sep 2020 o 18:30

Veľké prekvapenie sa zrodilo v treťom kole Slovnaft Cupu. Dedinský tím TJD Príbelce vyradil po výsledku 2:1 FC Nitra.

PRÍBELCE. Pre jedných zážitok na celý život, pre druhých blamáž. Slovnaft Cup píše ďalší príbeh.

Dedinka z okresu Veľký Krtíš s niečo cez 500 obyvateľmi vyprevadila zo súťaže 78-tisícovú Nitru.

„Ešte teraz sa trasiem, mám obrovské zimomriavky. Fandili sme ako o život, aby sme to udržali do konca. Súper nás tlačil, ale ubránili sme sa. Ďakujem hráčom za fantastický výkon,“ najväčší úspech klubu priblížil jeho podpredseda a starosta obce Tibor Čierny.

Prekvapenie pre hráčov

V stredoslovenskej štvrtej lige Juh okupujú Príbelce až ôsme miesto tabuľky, preto je tento výsledok ešte viac prekvapujúci.

„Treba si povedať pravdu, skoro nikto nám neveril. My sme v kútiku duše dúfali a podarilo sa. Oficiálne prvýkrát hral na našom trávniku fortunaligista a hneď sme ho porazili. Je to skvelá reklama pre obec aj klub,“ pousmial sa starosta.

Okrem perkeltu s haluškami pripravili funkcionári klubu pre hráčov ďalšie prekvapenie.

„Náš sponzor stavil na chlapcov 100 eur s tým, že tiket im venuje. Kurz bol 26, preto hráčov čaká odmena 2 600 eur,“ prezradil.

Hrajú len za cestovné

V Príbelciach si úspech cenia o to viac, že všetci hráči hrajú bez nároku na honorár.

„Preplácame len cestovné náklady. Sme preto hráčom za tento úspech ešte viac vďační. Bol to pre nás fantastický zážitok na celý život. Štvrtú ligu hráme v skromných podmienkach, preto si vážime každého fanúšika.

Toto víťazstvo je venované ľuďom, ktorí nezištne pracujú v klube a pomáhajú mu. Menovite sú to: Stanislav Celleng, Ivan Ďurčok, Slavomír Jakuš, Maroš Pavlov, Miroslav Gluch, Pavel Ďuriš, Peter Zachar a predseda klubu Milan Pavlovkin,“ poďakoval ISSF manažér Filip Celleng.

Úvod ako z rozprávky

K veľkému prekvapeniu sa v Príbelciach začalo schyľovať hneď v úvode, keď sa v 2. minúte presadil po akcii na jeden dotyk Adam Santoris.

Keď v 11. minúte tradičný kanonier Mário Kurák dával po štandardnej situácii na 2:0, v zázrak už začali veriť všetci.

„Skvelú loptu som dostal od Jakuba Brašeňa. Povedali sme si pred zápasom, že nesmieme dostať rýchly gól. Opak bol pravdou, mali sme úvod ako z rozprávky. Čím dlhšie sme držali súpera na dištanc, bol nervóznejší. Krátko po prestávke síce skorigoval, ale uspokojil sa a my sme už výhru z rúk nepustili,“ zápas hodnotil skúsený Mário Kurák, ktorý v minulosti hrával najvyššiu slovenskú súťaž.

„V náš prospech rozhodli skúsenosti,“ dodal.

(Autor: TJD)

Praje si DAC alebo Ružomberok

Úspech malej dedinky v Slovnaft Cupe pripisuje tiež výbornej partii a kamarátskemu vzťahu medzi všetkými hráčmi.

„Škoda, že nemôžeme dlhšie posedieť. Všetci sme amatéri a ráno ideme do práce. Uvidíme, kto si zajtra vybaví voľno a budeme improvizovať,“ smial sa a pokračoval:

„V týchto ligách je futbal v prvom rade o partii, až potom o niečom inom. Je jedno, kto dá gól, dôležitý je tímový úspech.“

O súperovi Príbeliec v štvrtom kole bude rozhodovať žreb, prajú si opäť zástupcu Fortuna ligy.

„V regióne už hrali Slovan aj Žilina, možno by to teraz chcelo niečo nové. Lákadlom by mohli byť napríklad Dunajská Streda alebo Ružomberok. Necháme sa však prekvapiť, každý z ligy by bol super. Najmä pre ľudí, ktorí prišli v hojnom počte. Robíme to pre nich,“ uzavrel Mário Kurák.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zimomriavky a obrovská eufória. Amatéri zo štvrtej ligy šokovali Nitru