Zápas slovenských dedín sledovali aj v Taliansku, zaujal divák za oplotením

Igor Dopirák|13. okt 2020 o 17:30

Momentku zo zápasu zdieľala aj satirická stránka.

STARÁ ĽUBOVŇA. Hoci na hlavnej tribúne nesedel ani jeden divák, šlo zrejme o najsledovanejší zápas v histórii oboch obcí. Na piatoligový súboj medzi Čirčom a Ražňanami (3:1) sa prostredníctvom facebooku dívalo približne 1400 ľudí.

"O futbal v našej obci je veľký záujem. Aby oň ľudia neprišli, rozhodli sme sa stretnutie vysielať naživo," uviedol podpredseda domáceho klubu, hlavný usporiadateľ a starosta Čirča Michal Didik.

Aby mohli zápas streamovať na oficiálnej facebookovej stránke obce, stačilo mať len nabitý telefón. "Hoci treba priznať, že prenos nebol v stopercentnej kvalite. Mohlo to byť lepšie," priznal Didik.

Majú tajnú skupinu

To, že zápas budú vysielať prostredníctvom sociálnej siete, vedeli Čirčania už v polovici týždňa. Starosta chcel aj týmto krokom zabrániť neželanej návšteve na štadióne.

"Na facebooku máme tajnú skupinu. Sú v nej len občania obce, má približne 900 členov. Pred zápasom som napísal status, aby sa ľudia nehnevali, ale pre opatrenia súvisiace so šírením koronavírusu nemôžeme na stretnutie pustiť ani jedného fanúšika. Niekto by totiž mohol zavolať políciu alebo hygienikov. Dal som im preto prísľub, že stretnutie odvysielame," prezradil Didik.

Informácia sa dostala k ľuďom aj bez vyhlásenia v obecnom rozhlase.

"Aktuálne máme v súvislosti s koronavírusom iné starosti. Hlásime len to, čo je nutné. A v konečnom dôsledku, v dnešnej dobe majú facebook už aj dôchodcovia, prípadne im to mohli oznámiť ich vnuci," skonštatoval.

Zápas sledovali aj v Nemecku či Taliansku

Stretnutie malo napokon v obci ležiacej v okrese Stará Ľubovňa veľký ohlas. Prvý polčas mal viac ako 1500 vzhliadnutí, druhý len o sto menej.

"Vnímame to veľmi pozitívne. Zápas nesledovali len fanúšikovia, ktorí museli ostať doma, ale aj rodáci pracujúci v zahraničí. Písali nám, že nás povzbudzujú z Nemecka či Talianska," opísal Didik.

Odozva bola natoľko silná, že stretnutia budú streamovať aj naďalej.

Našli sa však aj skalní priaznivci, ktorí neodolali a súboj chceli sledovať na vlastné oči. Zviditeľnil sa najmä starší pán, ktorý tesne za oplotenie pristavil vysokozdvižný vozík. Aby mal ešte väčšie pohodlie, doniesol si aj kreslo.

Fotografia s ním sa stala okamžite virálnym príspevkom, zdieľala ju aj známa satirická stránka Zomri. "Vnímame to s úsmevom. Skalní fanúšikovia sa skrátka vedia vždy vynájsť," poznamenal Didik.

(Zdroj: facebook.com/zomriofficial)

Hráči sa vzdali cestovných nákladov

Ľudia v obci si však na ďalšie sledovanie zápasu prostredníctvom internetu budú musieť dlhší čas počkať. Od 15. októbra sa totiž pozastavia všetky súťaže s výnimkou najvyššej Fortuna ligy.

"Musíme to rešpektovať, hoci súťaže mohli podľa môjho názoru pokračovať aj bez divákov. Neviem si predstaviť, kedy doženieme zvyšné kolá," poznamenal Didik.

Pandémia koronavírusu spôsobuje amatérskym klubom veľké problémy, výnimkou nie je ani Čirč. Financie, ktoré ešte donedávna získavali vďaka organizovaniu ľudových veselíc, im chýbajú.

"Máme zopár sponzorov, ktorí nás prispejú, ale aj tí majú svoje problémy. Ak sa nám počas zimy nepodarí nájsť ďalšieho, obec bude musieť navýšiť rozpočet na chod klubu," priblížil starosta.

Pomocnú ruku podali aj samotní hráči. Futbalisti, ktorí pochádzajú z okolitých obcí či miest, sa zriekli cestovných nákladov. "Všetci chlapci hrajú zadarmo, čo v dnešnej dobe nie je samozrejmosť. A aj tí, ktorým sme preplácali cestu, sa vzdali tejto sumy," dodal Didik.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas slovenských dedín sledovali aj v Taliansku, zaujal divák za oplotením