Fortunaligista sa triasol o výsledok proti tímu zo štvrtej ligy

Ivan Mriška|16. sep 2020 o 18:00

Zo stredajších zápasov tretieho kola Slovnaft Cupu zaujal súboj v Makove.

MAKOV. V dedinke na Kysuciach mali futbalový sviatok, štvrtoligista hostil ŠKF Sereď.

Očakávala sa jasná záležitosť fortunaligistu, no tá sa nekonala. Domáci amatéri vzdorovali profesionálom do poslednej minúty, dokonca mohli aj vyrovnať.

„Hostí zaskočilo úzke ihrisko a v prvom polčase sme im boli vyrovnaným súperom. Podarilo sa nám otvoriť skóre a hostia zostali poriadne zaskočení,“ hodnotil funkcionár ŠK Javorník Makov Jozef Pavlík.

Ukázala sa šírka kádra

Po zmene strán nastúpili hostia ako vymenení. Zrýchlili a spresnili hru a zaslúžene v 60. minúte vyrovnali z kopačky Dina Špehara.

V tejto časti hry mal veľkú prevahu fortunaligista, tím zo štvrtej ligy zatlačil pred vlastnú šestnástku. Vyústením tlaku bol v 70. minúte gól Jasmina Čelikoviča – 1:2.

„Ukázala sa kvalita a šírka kádra Serede. V druhom polčase mali hostia hru pod kontrolou a vyhrali zaslúžene. Naši chlapci sa však za svoj výkon hanbiť nemusia,“ dodal.

Jediný presný zásah Makova zaznamenal Pavol Zimka a práve ten istý hráč mohol v poslednej minúte šokujúco poslať zápas do penaltového rozuzlenia. Po jeho strele sa však triaslo len brvno.

„V strede poľa sme vyhrali loptu, posunuli my ju do šestnástky. V súboji so stopérom som bol ráznejší a podarilo sa mi skórovať. Že som strelil gól fortunaligistom pre mňa veľa znamená, vážim si to. Škoda, že aj tá druhá strela tam nepadla,“ hodnotil futbalista Makova.

„Môj cieľ je dostať sa do ligy a byť ako môj idol Jamie Vardy. Chcem sa zdokonaľovať a presadiť vyššie,“ dodal.

Za Makov Viktor Pečovský

Legionármi pretkaný tím Serede sa v zápase so štvrtoligistom triasol do poslednej sekundy, senzácia sa však nakoniec nekonala.

V zostave štvrtoligového Makova sa už tradične objavil bývalý reprezentant Slovenska a muž s najväčším počtom štartov v najvyššej súťaži – Viktor Pečovský.

„Do tímu priniesol obrovskú skúsenosť. Pre spoluhráčov, ale aj protihráčov je veľkým prínosom. Pre celú ligu vlastne. Máme výborné vzťahy s MŠK Žilina, kde mu referovali, že u nás je dobrá klíma. Sme šťastní, že po kariére prišiel práve medzi nás,“ prezradil Jozef Pavlík.

Sú na prvom mieste

Makov je v severnej štvrtej lige priebežne na prvej pozícii so šiestimi výhrami a jednou prehrou.

„Ambície sú skončiť do tretieho miesta. A možno aj vyššie. Veľa nám napovie víkendový zápas proti Dolnému Kubínu, ktorý zatiaľ nezaváhal,“ uzavrel Pavlík.

Z ostatných stredajších zápasov sa prekvapenie konalo len v piatoligovej Bešeňovej, ktorá zdolala zástupcu druhej ligy MŠK Púchov 2:1.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fortunaligista sa triasol o výsledok proti tímu zo štvrtej ligy