Pánik si musí hľadať nový klub, v Pardubiciach s ním už nepočítajú

RIchard Pánik v drese Pardubíc
RIchard Pánik v drese Pardubíc (Autor: HC Dynamo Pardubice/Facebook)
Sportnet|6. máj 2024 o 17:20

Slovenský hokejista začal sezónu v Třinci.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Richard Pánik si v nasledujúcej sezóne už nebude obliekať dres českého vicemajstra HC Dynamo Pardubice.

Klub o tom informoval na oficiálnom webe, pričom Pánik je po Robertovi Říčkovi a brankárovi Dominikovi Pavlátovi tretím hráčom, ktorý v klube skončil.

"Rišovi by som chcel poďakovať za jeho služby a zaželať mu veľa šťastia v ďalšej fáze kariéry," povedal športový riaditeľ Dynama Dušan Salfický.

Pánik prišiel do tímu v priebehu januára z Třinca výmenou za českého útočníka Davida Ciencialu, ktorý bol hrdinom celej sezóny. Už ako hráč Třinca rozhodol siedmy zápas finálovej série práve proti bývalému klubu.

Slovenský hokejista odohral v drese Pardubíc vrátane play-off 29 zápasov, v ktorých zaznamenal bilanciu deväť gólov a päť asistencii.

Raz skóroval aj vo finále, no do jeho priebehu sa zapísal skôr negatívne.

V prvom zápase trafil nohou do hlavy ležiaceho Patrika Hrehorčáka a po druhom ho po zbytočnom faule tréner Marek Zadina vynechal zo zostavy.

Pánik odohral aj desať sezón v NHL, postupne bol hráčom Tampy Bay, Toronta, Chicaga, Arizony, Washingtonu, Detroitu a napokon aj New Yorku Islanders.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Pánik si musí hľadať nový klub, v Pardubiciach s ním už nepočítajú