Z reprezentácie vypadol až po dueli s Poľskom. Bučko mení dres, pokračuje v Česku

Martin Bučko (vľavo) a Daniel Fischbuch počas prípravného zápasu Nemecko - Slovensko pred MS v hokeji 2024.
Martin Bučko (vľavo) a Daniel Fischbuch počas prípravného zápasu Nemecko - Slovensko pred MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
TASR|9. máj 2024 o 09:58

Uplynulú sezónu odohral v Plzni.

HRADEC KRÁLOVÉ. Slovenský reprezentačný obranca Martin Bučko je novou posilou hokejistov Mountfield Hradec Králové.

S českým extraligistom podpísal zmluvu na dva roky, informoval klub na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťtriročný Bučko dohral uplynulú sezónu v Plzni, predtým pôsobil od juniorského veku v Pardubiciach, odkiaľ si odskočil aj na hosťovanie do Českých Budějovíc.

Hral na MS 2021 v Lotyšsku a bojoval aj o účasť na tohtoročných MS v Česku, z kádra slovenskej reprezentácie vypadol po prípravnom dueli s Poľskom (6:1).

"Martina považujeme za kvalitného a perspektívneho obrancu, s ktorým sme v kontakte už dlhšiu dobu. Keď mu tento rok skončila dlhodobá zmluva, ihneď sme sa veľmi rýchlo dohodli na tom, že ďalšiu časť svojej kariéry strávi práve v našom klube.

Na svoj relatívne mladý vek ide o dlhoročného reprezentanta, ktorý do poslednej chvíle bojoval aj o nomináciu na majstrovstvá sveta. Verím, že Martin zapadne do našej koncepcie a bude sa ďalej zlepšovať," uviedol Aleš Kmoníček, generálny manažér Mountfieldu HK.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Z reprezentácie vypadol až po dueli s Poľskom. Bučko mení dres, pokračuje v Česku