Zvolen nenastúpi na dohrávku bez fanúšikov

Marek Šimko (uprostred) z HKM Zvolen počas zápasu Zvolen - Banská Bystrica, 12. september 2014.
Marek Šimko (uprostred) z HKM Zvolen počas zápasu Zvolen - Banská Bystrica, 12. september 2014. (Autor: SITA)
SITA|25. sep 2014 o 11:21

Rozhodnutie Pro-Hokeja o dohrávke 87 sekúnd zápasu vyvolalo nespokojnosť na oboch stranách.

ZVOLEN. Rozhodnutie Pro-Hokeja o dohrávke zvyšných 87 sekúnd súboja Tipsport extraligy medzi hokejistami HKM Zvolen a HC ´05 Banská Bystrica vyvolalo nespokojnosť oboch klubov.

S nevôľou ho prijali najmä Zvolenčania, ktorí stoja za svojimi fanúšikmi a bez ich podpory na dohrávku nenastúpia.

"Je absolútne neprijateľné, že rozhodnutím riadiaceho orgánu extraligy má byť potrestaný nielen náš klub, ale aj fanúšikovia Zvolena tým, že im bude zakázaný vstup na dohrávku. Oni sa ničím neprevinili, predstavenstvo HKM stojí za nimi a bez ich prítomnosti na nariadenú dohrávku naše mužstvo nenastúpi!," uviedol po zasadnutí predstavenstva HKM jeho predseda Dušan Mráz.

"Názor pána Paštinského, že každé iné rozhodnutie by bolo precedens, je úplne nezmyselný, lebo si myslíme, že by sme na našich štadiónoch mali divákov začať vychovávať. To, že máme znášať všetky náklady a okrem toho hrať bez fanúšikov, je v rozpore so zdravým rozumom," dodal.

HKM musí znášať náklady spojené s dohrávkou tohto stretnutia i dopravu Banskobystričanov. Pôvodne duel predčasne arbitri ukončili 12. septembra v čase 58:33 min, keďže pre svetlice zo sektora fanúšikov hostí ostal štadión zadymený a ani po čakaní sa nemohlo pokračovať v hre.

Nespokojní sú aj Banskobystričania a plánujú podať proti rozhodnutiu opravný prostriedok. "Podľa mňa ide z právneho hľadiska o nekvalifikované rozhodnutie, na ktoré použili nesprávne ustanovenia Súťažného poriadku SZĽH a ešte aj tie nesprávne vyložili. Preto podáme opravný prostriedok, čo znamená, že požiadame výkonný výbor SZĽH, aby zrušil alebo zmenil takéto rozhodnutie," uviedol pre Šport prezident HC ´05 Juraj Koval.

"Právne najčistejšia by bola kontumácia zápasu v náš prospech, ale boli by sme ochotní pristúpiť aj na nový zápas. Navrhovali sme to Zvolenu, ale ten s tým nesúhlasil," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen nenastúpi na dohrávku bez fanúšikov