Zväz zrušil vyhlásenie Hokejistu roka, peniaze pôjdu pre mládež

Vlani sa stal Hokejistom roka Marián Gáborík.
Vlani sa stal Hokejistom roka Marián Gáborík. (Autor: TASR)
SITA|10. júl 2015 o 09:55

Mrzí ma, čo sa deje. Nerozumiem tomu, ale verím, že tieto emócie, ktoré naozaj nikomu a v ničom nepomáhajú, skončia, hovorí prezident SZĽH Igor Nemeček.

BRATISLAVA. Slávnostný večer Hokejista roka sa v auguste neuskutoční. Rozhodol o tom výkonný výbor SZĽH na základe zistenia, že viacerí laureáti ocenení neplánujú na galavečer prísť. Informuje o tom zväzový web.

Slávnosť sa pôvodne plánovala na sobotu 1. augusta.

Finančné prostriedky, ktoré mal zväz vynaložiť na prípravu podujatia, rozdelí medzi mládež v hokejových kluboch.

Jednomyseľné rozhodnutie

"Toto rozhodovanie nebolo ľahké, ale chceme hokej spájať a nie rozdeľovať. Pokiaľ niektorí hráči verejne deklarujú, že na slávnosť neprídu, rešpektujeme to. Je to ich rozhodnutie," uviedol generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič.

"Ľúto nám je predovšetkým fanúšikov, najmä pre ktorých mal byť tento galavečer. Rozhodli sme sa financie rozdeliť mládežníckym klubom. Ocenenia, samozrejme, víťazom doručíme," dodal.

Pukalovič doplnil, že rozhodnutie výboru bolo jednomyseľné.

Cíti podporu

Viacerí hráči sa rozhodli bojkotovať vyhlásenie prestížnej domácej ankety. Nepáči sa im rozhodnutie v prezidentských voľbách na nedávnom kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Delegáti potvrdili vo funkcii Igora Nemečka a nezvolili Richarda Lintnera. "Výkonný výbor vyjadril presvedčenie, že hráči pochopia, že zväz je tu pre hokej a hokejistov a nie proti nim," uvádza sa na zväzovom webe.

"Robím v hokeji a pre hokej už šestnásť rokov a každému - vrátane všetkých hokejových reprezentantov - sa môžem pokojne pozrieť do očí," povedal prezident SZĽH Igor Nemeček.

"Mrzí ma, čo sa deje. Nerozumiem tomu, ale verím, že tieto emócie, ktoré naozaj nikomu a v ničom nepomáhajú, skončia." Dodal, že denne cíti podporu väčšiny slovenskej hokejovej verejnosti aj medzinárodných kolegov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zväz zrušil vyhlásenie Hokejistu roka, peniaze pôjdu pre mládež