Zuzulová s Kantorovou letia na Svetový pohár do Aspenu

Veronika Zuzulová.
Veronika Zuzulová. (Autor: TASR/AP)
Vojtech Jurkovič|18. nov 2011 o 18:35

Dvojica zjazdárok Veronika Zuzulová s Baborou Kantorovou budú koncom budúceho týždňa bojovať o body do Svetového pohára zjazdárov. Z mužov nik, nemajú na štart dosť bodov.

Dvojica zjazdárok Veronika Zuzulová s Barborou Kantorovou budú koncom budúceho týždňa bojovať o body do Svetového pohára zjazdárok. Z mužov nik, nemajú na štart dosť bodov.

BRATISLAVA. Ženský svetový pohár sa v tejto sezóne rozbieha prerušovane.

Prvý obrovský slalom sa išiel už 29. októbra v Soldene, Veronika Zuzulová v ňom nepostúpila do druhého kola, podobne ani o deň neskôr v mužskej súťaži Adam Žampa.

Prvý slalom sezóny vo fínskom Levi sa pre nedostatok snehu vôbec neuskutočnil.

Zuzulová je v pohode

„Hľadali sme vhodné tréningové podmienky, čo bolo limitované vyššou nadmorskou výškou. Posledných desať dní sme trénovali vo Švajčiarsku,“ povedal tréner Timotej Zuzula, ktorý s Veroniku a jej minitímom odlieta v pondelok do zámoria na pokračovanie seriálu Svetového pohára.

Okrem Veroniky s trénerom otcom ju bude podporovať fyzioterapeutička Zuzana Vojteková a francúzsky servismen a pomocný kondičný Romain Velez.

„Snažili sme sa zveľadiť to, čo sme natrénovali v lete na Novom Zélande. Podstatné, že Veronika cíti formu a hlavne je zdravá, čo nechcem po bohatých nedobrých skúsenostiach zakríknuť,“ dodal Zuzula.

Kým od piatej slalomárky v minulom ročníku SP Veroniky sa v slalome v Aspene (26. 11.) i obrovskom slalome o deň neskôr očakávajú body, od 19­ročnej Barbory Kantorovej predovšetkým skúsenosti.

Tá sa zúčastní aj na niekoľkých pretekoch nižšej úrovne NorAm Cupu, kde zvyčajne štartuje aj Veronika, ak nemá v tom čase na programe slalom alebo obrák v rámci SP.

Ani jeden zo slovenských mužov do zámoria neletí, nemajú zatiaľ dostatok bodov. Mužská špička SP štartuje v kanadskom Lake Louise od 23. novembra sériu štyroch zjazdov a Super G.

Muži v Európskom pohári

Dvojica našich mladíkov Adam Žampa (21) a Martin Bendík (19) z Popradu podľa predsedu úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie Milana Trstenského začnú pretekať v rakúskom Reiteralme o body v európskom pohári koncom novembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová s Kantorovou letia na Svetový pohár do Aspenu