Zola novým trénerom anglického West Hamu

SITA|11. sep 2008 o 17:02

LONDÝN 11. septembra (SITA, AP) - Bývalý hráč anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Gianfranco Zola podpísal trojročnú trénerskú zmluvu s iným účastníkom Premier League - West Hamom United. Štyridsaťdvaročný ...

LONDÝN 11. septembra (SITA, AP) - Bývalý hráč anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Gianfranco Zola podpísal trojročnú trénerskú zmluvu s iným účastníkom Premier League - West Hamom United. Štyridsaťdvaročný taliansky kouč, ktorý zastáva funkciu asistenta trénera talianskeho národného výberu do 21 rokov, nahradil na trénerskej lavičke United počas minulého týždňa odvolaného Alana Curbishleyho. Bývalý mnohonásobný reprezentant "squadry-azzurry" by mal byť oficiálne predstavený verejnosti ako nový hlavný kormidelník "kladivárov" na štvrtkovej popoludňajšej tlačovej konferencii.

Zola obliekal sedem sezón dres londýnskej Chelsea a priaznivci mužstva úradujúceho anglického vicemajstra ho v roku 2007 v hlasovaní zvolili za historicky najlepšieho hráča klubu.

Po úspešnej záchrane West Hamu v sezóne 2006/2007 mal Curbishley viaceré konflikty s hráčmi a zároveň mu vedenie klubu odmietlo poskytnúť finančné prostriedky na nákup posíl. Dôvodom k prijatiu rozhodnutia o ukončení pôsobenia boli zrejme aj letné odchody Antona Ferdinanda a Georgea McCarneyho z WHU, s ktorými doterajší kouč nesúhlasil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Zola novým trénerom anglického West Hamu