Vlhová predstihla Shiffrinovú, nedeľňajší zjazd mal nečakanú víťazku

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. feb 2022 o 11:45 (aktualizované 27. feb 2022 o 12:27)

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila 16. miesto.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Crans Montana (Švajčiarsko)

Ženy - zjazd - nedeľa:

1. 

Priska Nuferová

Švajčiarsko

1:29,93 min

2.

Ester Ledecká

Česko

+ 0,11 s

3.

Sofia Goggiová

Taliansko

+ 0,23 s

4.

Corinne Suterová

Švajčiarsko

+ 0,27 s

5.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,31 s

5.

Stephanie Venierová

Rakúsko

+ 0,31 s

7.

Federica Birgnoneová

Taliansko

+ 0,33 s

8.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 0,43 s

16.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,99 s

22.

Ramona Siebenhoferová

Rakúsko

+ 1,24 s

CRANS MONTANA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po nedeľňajšom zjazde Svetového pohára dostala na čelo priebežného celkového poradia v boji o veľký krištáľový glóbus.

V nedeľňajšom zjazde Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskej Crans Montane obsadila 16. miesto a pripísala si pätnásť bodov.

V rebríčku majú s doterajšou líderkou Mikaelou Shiffrinovou zhodne 1026 bodov, vtedy rozhodujú o lepšom umiestnení víťazstvá. Vlhová ich má v sezóne päť, Shiffrinová štyri.

Američanka však cez víkend v Crans Montane neštartovala.

Víťazstvo si senzačne vybojovala domáca Priska Nuferová. Švajčiarka nikdy v histórii nebola na stupni víťazov vo Svetovom pohári. Nezmestila sa ani do nominácie Švajčiarska na tohtoročné zimné olympijské hry v Pekingu.

Skvelú formu však ukázala už v sobotu, keď skončila štvrtá.

Na pódiu s ňou stáli Češka Ester Ledecká (+ 0,11 s) a Talianka Sofia Goggiová (+ 0,23 s).

O víťazstvo bojovala aj Rakúšanka Cornelia Hütter, nemala však ideálny nájazd do poslednej zákruty s miernym skokom, nepríjemne spadla a udrela si hlavu. Do cieľa sa došúchala so stratou 2,31 sekundy. 

Zo zjazdovky síce odišla po vlastných, no podľa prvotných informácií mala podozrenie na otras mozgu.

Ako prvá sa na trať vydala Rakúšanka Mirjam Puchnerová, ktorú vzápätí obrala o post líderky Nuferová. Tá sa na čele prekvapivo udržala až do konca a nezosadila ju ani Goggiová, ktorá síce predviedla lepšiu jazdu ako v sobotu, no za Švajčiarkou zaostala o 23 stotín sekundy.

Tridsaťročná Nuferová zaknihovala prvý výraznejší výsledok vo svojej desiatej sezóne v seriáli. Celkovo sa od roku 2012, keď začala pretekať vo Svetovom pohári, zmestila do najlepšej desiatky len osemkrát.

Vlhová štartovala s číslom štyri a v cieli bola rýchlejšia než momentálne tretia najlepšia zjazdárka Ramona Siebenhoferová z Rakúska.

Držiteľka slalomového zlata z Pekingu sa nakoniec zmestila do najlepšej dvadsiatky a dostala sa aj pred spolufavoritku pretekov Laru Gutovú-Behramiovú.

V sobotu skončila Vlhová na 29. priečke, nedeľa jej priniesla viac radosti. "Bolo to oveľa lepšie ako včera, aj keď tam boli chyby," povedala po pretekoch Vlhová pre RTVS.

Teraz ju čaká intenzívny trojtýždňový záver sezóny, v ktorom bude bojovať o obhajobu veľkého glóbusu.

Jej tréning limituje zápal členkovej šľachy, ktorý bol aj jedným z dôvodov predčasného ukončenia účasti na ZOH 2022 v Pekingu:

"Trochu sa mi ozýva zapálený členok, po pauze sa dalo čakať, že to príde. Začínam to cítiť, ale bojujem. Budem sa snažiť dávať si pozor," dodala Vlhová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová predstihla Shiffrinovú, nedeľňajší zjazd mal nečakanú víťazku