Shiffrinová: Petra je neuveriteľná. Nerobí takmer žiadne chyby

Petra Vlhová sa teší po triumfe  v slalome v Záhrebe 2022.
Petra Vlhová sa teší po triumfe v slalome v Záhrebe 2022. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|4. jan 2022 o 19:08

Američanka hodnotí svoju rivalku.

ZÁHREB, BRATISLAVA. Na konci minulého roka musela nútene vynechať dvoje pretekov Svetového pohára v Lienzi. Mala pozitívny test na koronavírus.

Po tom, čo mala deň pred pretekmi v Záhrebe Mikaela Shiffrinová negatívny test, mohla zabojovať o korunku snežnej kráľovnej.

Napokon skončila druhá, na víťaznú Slovenku Petru Vlhovú stratila pol sekundy. Po všetkých peripetiách, ktoré zažila v posledných dňoch, však bola spokojná.

„Bola to výzva, keďže posledné dni som nemohla lyžovať. Napriek tomu som sa cítila na lyžiach silná,“ priznala Shiffrinová pre Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

Po karanténe sa cíti optimistickejšie

Počas slalomu v Záhrebe sa musela vysporiadať s náročnou traťou, na ktorej boli ryhy, lístie a navyše fúkal silný vietor.

„Za týchto podmienok sa zvyčajne necítim dobre, ale dnes to bolo celkom fajn. Stále sú však veci, na ktorých musím zapracovať, najmä na svojej kondícii,“ priblížila Američanka.

„Desať dní som bola v karanténe a myslím si, že bolo dobré, že som sa mohla vrátiť späť na preteky. Cítim sa po nich optimistickejšie,“ dodala.

Druhé kolo staval Shiffrinovej tréner Mike Day, čo Američanke, zdá sa, trochu pomohlo. Od Vlhovej bola v druhej jazde rýchlejšia o štrnásť stotín sekundy.

„Bolo jedno, kto kolo postavil. Bojovala som skôr s traťou, keďže po každej ďalšej pretekárke sa viac rozbíjala,“ priznala Vlhová.

Vlhová nerobí takmer žiadne chyby

V aktuálnej sezóne Slovenka dokazuje, že v najtočivejšej disciplíne nemá konkurenciu. Zvíťazila v štyroch z piatich slalomov Svetového pohára.

„Petra je veľmi silnou súperkou. Je náročné zvíťaziť, keď je na štarte. Pre všetky pretekárky,“ načrtla Shiffrinová.

Americká lyžiarka pochválila celý Vlhovej tím.

„Starajú sa o ňu výborne a dávajú jej šancu, aby bola najlepšia. Keď zalyžuje to, čo dokáže, je náročné ju zdolať. Nerobí takmer žiadne chyby. Je neuveriteľná a je výzva ju zdolať,“ dodala.

V slalomovom hodnotení Svetového pohára je Vlhová so 480 bodmi prvá. Shiffrinová zaostáva o 140 bodov.

V celkovom hodnotení Svetového pohára je Slovenka so 715 bodmi druhá. Na prvú Shiffrinovú stráca 115 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová: Petra je neuveriteľná. Nerobí takmer žiadne chyby