Dvojnásobná radosť. Slovenskí zápasníci postúpili do finále ME

Tajmuraz Salkazanov.
Tajmuraz Salkazanov. (Autor: TASR/DUNA/MTI)
TASR|17. feb 2024 o 16:40

Oboch čakajú vo finále súperi z Turecka.

BUKUREŠŤ. Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov má šancu získať na ME štvrté zlato v sérii. Trojnásobný obhajca titulu (2021, 2022, 2023) postúpil v Bukurešti do finále voľnoštýliarskej kategórie do 74 kg.

V semifinále si poradil s Turanom Bajramovom z Azerbajdžanu jednoznačne 7:1 na body. Jeho súperom v nedeľnom finále bude Turek Soner Demirtas.

Dvadsaťsedemročný Salkazanov vyhral v sobotu tri zápasy. Na úvod zdolal Hayka Papikjana z Arménska 2:1 na body a vo štvrťfinále zvíťazil aj nad Španielom Mohammadom Aliasgharom Mottaghiniom (4:1).

V semifinále nedal šancu ani Bajramovovi. Rodák zo Severného Osetska si tak zveľadí zbierku úspechov o ďalší cenný kov, okrem troch titulov majstra Európy má na konte aj dve striebra a jeden bronz (do 79 kg) z MS.

V rumunskej metropole zabojuje o titul aj Boris Makojev.

Boris Makojev.
Boris Makojev. (Autor: Facebook Slovenský zápasnícky zväz)

Ten postúpil do finále voľnoštýliarskej kategórie do 92 kg. V sobotňajšom semifinále zdolal Rusa Magomeda Kurbanova 2:1 na body a v nedeľu bude bojovať o svoje prvé zlato z ME proti Turkovi Feyzullahovi Aktürkovi.

Už teraz je isté, že 31-ročný Makojev dosiahne svoje najlepšie umiestenie na ME. Jeho doterajším maximom bola bronzová medaila z ME 2020 v Ríme.

Okrem toho má v zbierke aj dva cenné kovy z MS - striebro z Paríža 2017 a bronz z Belehradu 2022. Všetky doterajšie úspechy však slávil v kategórii do 86 kg.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Dvojnásobná radosť. Slovenskí zápasníci postúpili do finále ME