Cakulov bude na ME bojovať o bronz, Salkazanov a Makojev majú šancu na finále

Batyrbek Cakulov (vľavo) po neúspešnom finále proti Američanovi Kyleovi Snyderovi.
Batyrbek Cakulov (vľavo) po neúspešnom finále proti Američanovi Kyleovi Snyderovi. (Autor: uww.org)
TASR|17. feb 2024 o 14:29

V repasáži jasne zdolal rumunského súpera.

BUKUREŠŤ. Slovenský zápasník Batyrbek Cakulov bude na ME v Bukurešti bojovať o bronz vo voľnom štýle do 97 kg. V sobotňajšej repasáži zvíťazil nad domácim Rumunom Georgianom Triponom jasne 6:0 na body.

Ďalší slovenskí voľnoštýliari Tajmuraz Salkazanov (do 74 kg) a Boris Makojev (do 92 kg) postúpili vo svojich kategóriách do semifinále.

Cakulov už v piatok v kvalifikačnom kole zdolal Benjamina Konrada Honisa z Talianska na technickú prevahu (10:0) a v osemfinále vyradil Poliaka Radoslawa Barana 7:1 na body.

Vo štvrťfinále bol síce nad jeho sily európsky šampión spred dvoch rokov Magomedchan Magomedov z Azerbajdžanu (2:13 na techn. prevahu), súper ho však postupom do finále potiahol do repasáže.

V nej si rodák zo Severného Osetska poradil s Triponom a zaistil si duel o bronz, v ktorom nastúpi v sobotu proti maďarskému reprezentantovi Vladislavovi Bajcajevovi. C

akulov absolvoval debut v slovenskej reprezentácii na ME 2022, kde získal bronz, na svetovom šampionáte v rovnakom roku v Belehrade bol strieborný.

Svoje úvodné dva súboje na ME zvládol Salkazanov v kategórii do 74 kg. Trojnásobný majster Európy zdolal najprv Hayka Papikjana z Arménska 2:1 na body a vo štvrťfinále si poradil aj španielskym reprezentantom Mohammadom Aliasgharom Mottaghiniom (4:1).

V kategórii do 92 kg si suverénne počínal Makojev. V osemfinále nedal šancu Ukrajincovi Denisovi Sachaľjukovi, keď zvíťazil na technickú prevahu (12:1) a vo štvrťfinále vyhral aj nad Redjepom Hajdarim zo Severného Macedónska (8:4). V boji o finále sa stretne s Rusom Magomedom Kurbanovom.

V kategórii do 86 kg Achsarbek Gulajev síce dokázal prejsť v kvalifikačnom kole cez Nemca Larsa Schäfleho, ale v osemfinále nestačil na gréckeho reprezentanta Daurena Kuruglieva (0:11 na techn. prevahu).

ME v zápasení v Bukurešti - voľný štýl


do 74 kg - osemfinále:

Tajmuraz SALKAZANOV (SR) - Hayk Papikjan (Arm.) 2:1 na body

štvrťfinále:

SALKAZANOV - Mohammad Aliasghar Mottaghinia (Šp.) 4:1 na body

do 86 kg - kvalifikácia:

Achsarbek GULAJEV (SR) - Lars Schäfle (Nem.) 1:1 na body, postúpil Gulajev

osemfinále:

Dauren Kurugliev (Gréc.) - GULAJEV 11:0 na techn. prevahu

do 92 kg - osemfinále:

Boris MAKOJEV (SR) - Denis Sachaľjuk (Ukr.) 12:1 na techn. prevahu

štvrťfinále:

MAKOJEV - Redjep Hajdari (S.Mac.) 8:4 na body

do 97 kg - repasáž:

Batyrbek CAKULOV (SR) - Georgian Florin Tripon (Rum.) 6:0 na body

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Cakulov bude na ME bojovať o bronz, Salkazanov a Makojev majú šancu na finále