Wolfsburg rozdrvil Mönchengladbach, Bochum opäť s debaklom

TASR|13. mar 2010 o 17:35

V sobotňajších zápasoch 27. kola nemeckej futbalovej ligy sa predstavili štyria Slováci. Debakel na domácej pôde utrpel VfL Bochum, ktorý podľahol Dortmundu 1:4.

Berlín.

Slovenský reprezentant Stanislav Šesták odohral za Bochum 82 minút, gólovo sa však nepresadil. Domáci prehrávali po 27. minútach už 0:2, navyše prišli o vylúčeného Mariča. Iskierku nádeje síce po polčase vykresal Holtby, Lucas Barrios však dvoma gólmi v rozpätí troch minút zmaril akékoľvek nádeje domácich a rozhodol osud stretnutia.

Mainz Miroslava Karhana naplno bodoval proti zachraňujúcemu sa Kolínu, keď vyhral 1:0 gólom Schurrleho z 56. minúty. Domáci síce od 27. minúty hrali bez vylúčeného Banceho, Kolínčanov však dokázali ubrániť. Karhan odohral celý zápas a v 68. minúte inkasoval žltú kartu.

Naplno bodoval opäť Wolfsburg, ktorý po minulotýdňovom výraznom víťazstve nad Bochumom tentoraz rozdrvil Monchenbgladbach na jeho vlastnej pôde 4:0. Peter Pekarík odohral v obrane hostí celý zápas a potvrdil tak pravidlo, že "vlci" s ním v základnej zostave neprehrávajú.

O tri góly úradujúceho majstra sa postarala bosniacka dvojica Edin Džeko - Zvezdan Misimovič, keď prvý menovaný strelil po prestávke dva góly, druhý zas otváral skóre v 41. minúte. Jeden gól pridal Christian Gentner.

Dôležité tri body v bojoch o záchranu získal Hannover, ktorý zdolal Frankfurt tesne 2:1. O víťazstvo sa pričinil aj slovenský stopér domácich Ján Ďurica, ktorý odohral celý zápas. Podobne sa činil aj Norimberg, ktorý bez Mareka Mintála v zostave zvíťazil v Berlíne nad poslednou Herthou 2:1 gólom Charisteasa v poslednej minúte a získal tak cenné body v boji o udržanie sa v bundeslige.

V poslednom sobotňajšom zápase 26. kola nemeckej futbalovej bundesligy zvíťazil Bayern Mníchov nad SC Freiburgom tesne 2:1. Úradujúci vicemajstri sa v zápase natrápili, keď v polčase prehrávali s predposledným tímom bundesligy 0:1 po presnom zásahu Cedricka Makiadia.

V druhom polčase domáci vyvinuli značný tlak, obrana Freiburgu však dokázala odolávať celú polhodinu. Až v 76. minúte odklial bránu hostí vyrovnávajúcim gólom Arjen Robben. Holandský stredopoliar o sedem minút premenil nariadenú penaltu a bavorský tím sa tešil z postupu na prvé miesto v tabuľke.

sumár - 26. kolo:

Borussia Möchengladbach - VfL Wolfsburg 0:4 (0:1)

Góly 41. Misimovič, 49. Džeko (11m), 58. Gentner, 80. Džeko

(Peter Pekarík za hostí odohral celý duel)

FSV Mainz 05 - 1. FC Kolín 1:0 (0:0)

Gól: 56. Schürrle, ČK: 27. Bance (Mainz)

(Miroslav Karhan za domácich odohral celý a dostal žltú kartu)

Hertha Berlín - 1. FC Norimberg 1:2 (1:0)

Gól: 36. Gekas - 61. Bunjaku, 90. Charisteas

(Marek Mintál za hostí nehral)

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2:1 (1:1)

Gól: 14. Andreasen, 57. Pinto - 45. Altintop, ČK: 54. Teber a 90. Franz (obaja Frankfurt)

(Ján Ďurica za domácich odohral celý zápas)

VfL Bochum - Borussia Dortmund 1:4 (0:2)

Góly: 53. Holtby - 18. Kehl, 27. Zidan, 74. a 77. Barrios, ČK: 33. Marič (VfL)

(Stanislav Šesták za domácich hral do 82. minúty)

Bayern Mníchov - SC Freiburg 2:1 (0:1)

Góly: 76. a 83. Robben (druhý z 11m) - 31. Makiadi

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Wolfsburg rozdrvil Mönchengladbach, Bochum opäť s debaklom