Wimbledon naisto uvidí v ženskom finále Češku

Lucie Šafářová sa teší z postupu do semifinále.
Lucie Šafářová sa teší z postupu do semifinále. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. júl 2014 o 13:47

Z postupu do wimbledonského semifinále mám obrovskú radosť, splnil sa mi sen, povedala Šafářová.

LONDÝN. Českú tenistku Lucie Šafářovú nezastavila na víťaznej ceste bez straty setu na treťom grandslame roka vo Wimbledone ani Ruska Jekaterina Makarovová.

Dvadsiata tretia hráčka pavúka dovolila o miesto vyššie nasadenej súperke v utorňajšom štvrťfinále uhrať len štyri gemy a za hodinu dosiahla po triumfe 6:3, 6:1 historický úspech.

Keďže v semifinále sa stretne s Petrou Kvitovou, český tenis má v ženskej dvojhre už istú finálovú účasť. Šiesta nasadená Kvitová si v derby poradila s Barborou Záhlavovou-Strýcovou 6:1 a 7:5.

Šafářová: Diváci určite uvidia dobrý tenis

"Z postupu do wimbledonského semifinále mám obrovskú radosť, splnil sa mi sen. Proti Makarovovej som podala výborný výkon, hrala som agresívne, chodila som si po údery. Nedala som súperke dostatok času na prípravu úderov," povedala v prvom rozhovore na kurte Šafářová.

"Už sa teším sa semifinálový duel, uvidíme, či nastúpim proti Petre alebo Báre. Dobre sa poznáme z fedcupového tímu i z turnajov a diváci určite uvidia dobrý tenis."

Vyradila Cibulkovú

Dvadsaťsedemročná debutantka medzi najlepšími štyrmi na veľkej štvorke Šafářová (23. v renkingu WTA) vyradila v 3. kole Dominiku Cibulkovú.

Teraz mala pomer víťazných úderov a zlyhaní 24:13 proti bilancii 7:9. Nastrieľala 8 es a prišla len o 4 fiftíny rozohrané vlastným prvým podaním. Využila 4 zo 7 brejkbalov a sama odvrátila všetky tri hrozby straty servisu, ktorým čelila.

Brnianska rodáčka Šafářová dosiaľ mala na Majors osobný rekord v podobe štvrťfinále melbournských Australian Open už zo sezóny 2007, v britskej metropole to bolo 3. kolo takisto spred siedmich rokov.

Halepová postúpila

Rumunská tenistka Simona Halepová postúpila rovnako do štvrťfinále vo Wimbledone. Ako nasadená trojka zdolala bez väčších problémov v utorok za 57 minút Kazašku Zarinu Dijasovú v dvoch setoch 6:3, 6:0. Po Virginii Ruziciovej sa stala len druhou Rumunkou, ktorej sa na londýnskej tráve podarilo postúpiť do štvrťfinále.

Jej súperkou bude vlaňajšia finalistka na londýnskej tráve Nemka Sabine Lisická. Hoci devätnástu hráčku pavúka počas zápasu s ďalšou Kazaškou Jaroslavou Švedovovou trápili zdravotné ťažkosti, tretí set napokon doviedla do víťazného konca a za dve hodiny triumfovala 6:3, 3:6, 6:4.

Kerberová vyradila Šarapovovú

Držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová inkasovala jednu zo sporadických prehier v trojsetových stretnutiach. V "maratónoch" má celoživotnú štatistiku 143:44.

"Tohtoročné grandslamové šampiónky Na Li a ja sme už vonku, na okruhu nastáva pohyb a je tu nová generácia, ktorá si proti renomovaným súperkám počína dobre, treba si však počkať na to, či už tu niektorá dosiahne celkový triumf. Pozícia favoritky neznamená pre nikoho garanciu. Ľudia vždy zvyknú prorokovať, ale výsledky môžu byť v rozpore," upozornila Šarapovová.

"Hneď musím obrátiť pozornosť na ďalšie kolo. S Genie som prehrala v Paríži. Pokúsim sa počínať si agresívne, predvádzať moju hru a vychutnať si každý okamih," vyhlásila Kerberová.

Wimbledon - dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále)

Sabine Lisická (Nem.-19) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:3, 3:6, 6:4

Simona Halepová (Rum.-3) - Zarina Dijasová (Kaz.) 6:3, 6:0

Angelique Kerberová (Nem.-9) - Maria Šarapovová (Rus.-5) 7:6 (4), 4:6, 6:4

Štvrťfinále:

Lucie Šafářová (ČR-23) - Jekaterina Makarovová (Rus.-22) 6:3, 6:1

Petra Kvitová (6-ČR) - Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 7:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon naisto uvidí v ženskom finále Češku