Wienerová neuspela v kvalifikácii na Wimbledon

SITA|16. jún 2009 o 13:17

Slovenská tenistka Lenka Wienerová prehrala v prvom kole kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny.

LONDÝN. Slovenská tenistka Lenka Wienerová prehrala v utorňajšom dueli 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (22. júna - 5. júla, dotácia 12 550 000 libier) s Češkou Zuzanou Ondráškovou (207. v renkingu) v ich prvom vzájomnom súboji 4:6, 0:6.

Wienerová - nasadená ako dvadsiata štvrtá - sa po tretí raz pokúšala o prienik do hlavnej singlovej súťaže na úrovni "veľkej štvorky".

V januári na melbournských Australian Open sa zverenkyňa Petra Hubera lúčila až vo finálovom 3. kole a v máji na parížskom Roland Garros prehrala v 2. kole, keď už po tom úvodnom referovala o problémoch s pravou nohou.

Rebríčkovo štvrtá slovenská reprezentantka Wienerová je držiteľkou 7 singlových titulov na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). V sezóne 2006 v chorvátskom Bole i predvlani v českých Starých Splavoch, holandskom Alkmaare a belgickom Koksijde išlo o turnaje s dotáciou 10 000 USD, minulý rok v auguste v srbskom Paliči o podujatie s celkovou prémiou 50 000 USD a v poľských Katoviciach a bulharskom Ruse s dotáciou 25 000 USD.

Zo Sloveniek sa v utorok zapoja do kvalifikačných bojov ešte aj Kristína Kučová, Zuzana Kučová a Lenka Tvarošková. Medzi mužmi bude dohrávať zápas 1. kola eliminácie Lukáš Lacko (zatiaľ 1:6, 1:0 proti Američanovi Ryanovi Sweetingovi) a na 2. kolo nastúpia Dominik Hrbatý i Karol Beck, pričom Becka čaká aj 1. kolo kvalifikácie štvorhry po boku Čecha Jaroslava Levinského.

Prítomnosť vo "veľkom pavúku" dvojhry majú na základe svojho postavenia v počítačovom poradí priamo zabezpečenú Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková, tento týždeň bez výnimky hrajúce v holandskom Hertogenboschi.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 1. kolo:

Zuzana Ondrášková (ČR) - Lenka Wienerová (24-SR) 6:4, 6:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wienerová neuspela v kvalifikácii na Wimbledon